incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
4-5 patlıcan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)
1 küçük soğan
tuz
kekik
kaşar peyniri rendesi
Beşamel Sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
tuz
Yumuşak tereyağının içine soğan ve sarımsağı rendeleyin, tuz ve kekik ilave edin, karıştırın. Patlıcanları fırında közleyin, kabuklarını soyun. Tereyağını patlıcanların her yerine sürün. Beşamel sosu patlıcanların üzerine paylaştırın. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi döküp fırına verin. 10 dakika sonra yada üzerleri kızarınca fırından çıkarın.
Beşamel Sos: Bir tencerede yağı eritin, un ilave edin ve rengi hafif dönene kadar kavurun. Bir yandan çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Tuz ekleyin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
ALINTI