Besamel Soslu Patlican-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler

4-5 patlıcan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)
1 küçük soğan
tuz
kekik
kaşar peyniri rendesi

Beşamel Sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
tuz

Yumuşak tereyağının içine soğan ve sarımsağı rendeleyin, tuz ve kekik ilave edin, karıştırın. Patlıcanları fırında közleyin, kabuklarını soyun. Tereyağını patlıcanların her yerine sürün. Beşamel sosu patlıcanların üzerine paylaştırın. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi döküp fırına verin. 10 dakika sonra yada üzerleri kızarınca fırından çıkarın.

Beşamel Sos: Bir tencerede yağı eritin, un ilave edin ve rengi hafif dönene kadar kavurun. Bir yandan çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Tuz ekleyin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst