Bertuğ Cemil

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bertuğ Cemil

bertug_cemil.jpg
1974 yılında Bursa'da doğdu. İlköğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra, 1992'de İstanbul Erkek Lisesi'ni, 1998'de de İ.Ü. Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi.
Küçük yaşlardan itibaren müzik, edebiyat, tiyatro ve halk oyunlarına merak salan Bertuğ, 1985'te klavye, 1990'da da gitar çalmaya başladı.Başlangıçta sadece amatör bir zevk olarak hayatına giren müzik, yıllar içinde yaşama amacı haline geldi. Şiire olan merakı, onu şarkı yazmaya da itti. Gitar çalmaya başladığı yıl ilk bestesi olan "KAYGI"yı yazdı. Artık gitarını elinden hiç düşürmeyecekti.
Lise yıllarında çeşitli gruplarla İstanbul ve Bursa'da okul konserlerine çıktıktan sonra, 1992'de gazetecilik okurken Cengiz Köroğlu'yla tanıştı. Bu tanışma, Moğollar'dan Engin Yörükoğlu'nun işlettiği Jazz-Stop isimli klüpte Bertuğ'un profesyonel müzik hayatının başlamasına önayak oldu. Bu tarihten itibaren ondört yıl boyunca sayısız bar performansı sergiledi. Kendi kurduğu Kaos ve Sustain isimli gruplarla çok geniş bir cover repertuarıyla sevdiği şarkıları seslendirme ve çok değerli birçok müzisyenle tanışma ve jam session yapma imkanı buldu. Ancak kendi şarkılarını canlı çalma ve albüm yapma sevdasından hiç vazgeçmeyen Bertuğ, bu yıllar boyunca üretmeye ve kayıtlar yapmaya devam etti.
2000 yılında askerden geldikten sonra, 2002'de, demo kayıt aşamasında, aynı tarihlerde aynı stüdyoda albüm kaydeden Kıraç'la tanışması onun için dönüm noktası oldu. Kıraç'ın tavsiyesiyle TMC ailesine katılan Bertuğ, Cengiz Köroğlu'yla birlikte şubat 2006'da albümünü tamamlamak için stüdyoya girdi. Haziran 2006'da ondört yıllık hayali gerçek oldu ve ilk abümü "DUYGUSAL TUZAKLAR" tamamlandı.
Bundan sonrası için hedefi : "Dolu dolu yaşamak, yeni şarkılar yazmaya devam etmek, ölene kadar durmadan gitar çalıp şarkı söylemek, sevmek, sevilmek, sevdirmek..."
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst