Benzindeki Kültür Vergisi kaldırılıyor

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
110412-mehmet%C5%9Fim%C5%9Fekkapak.widec.jpg


Maliye Bakanı Şimşek, benzinden alınan Avrupa Kültür Vergisi'ni kaldıracaklarını, hazırlanan kararnameyi Başbakanlığa gönderdiklerini belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Kültür Vergisi'ni kaldıracaklarını belirterek, "Meclis'te gündeme getirilen talepleri de dikkate alarak hazırladığımız kararnameyi, Başbakanlığa gönderdik'' dedi.
Bakan Şimşek, kararname taslağı ile vergi tutarları artırılan petrol ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi tutarlarının sıfırlandığını söyledi. Şimşek, son kararın Bakanlar Kurulu'nca verileceğini de kaydetti.



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi çerçevesinde konulan vergilerin, uygulama süresi konusunda hüküm bulunmaması ve bu vergilerin kaldırılması yönünde, milletvekillerinin de talepleri bulunuyordu.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın giderlerini karşılamak için 2008 yılında litre başına benzinde 1.5 kuruş, mazotta da 1 kuruşluk ‘Kültür Vergisi’ konulmuştu. ÖTV artışı neticesinde tahsil edilen toplam tutar 22.4 milyon TL oldu.



TWITTER'DAN 1 MAYIS MESAJI
Bu arada Şimşek, Twitter hesabından 1 Mayıs'a yönelik mesajlar verdi. Şimşek, "Kötü niyetli odakların yıllarca emelleri uğruna sömürdükleri 1 Mayıs'ı artık gerçek manada bayram olarak kutluyor olmamız ne güzel" dedi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst