Bebeklerde konak sorunu ve tedavisi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
745520100414035107744.jpg


Bebeklerde konak sorunu ve tedavisi

Bebek saç derinse meydana gelen konak, tedavisi oldukça basit bir deri sorunudur. Bebeklerinizin rahatlaması ve bu sorundan kurtulması için yapılması gerekenler şöyle;

Bebeklerin kafasında meydana gelen konak aslında bir cilt hastalığı değildir. Bebeklerin başında, saç derisinde fazla yağ birikmesinden dolayı oluşur. Beyaz ya da sarı kabuklar şeklinde kendini gösterir. Geçici bir sorun olup tedavisi mümkündür.

Doktorunuzun tarafından verilen ilaçların yanı sıra, banyodan önce bebeğinizin konaklı bölgesine bebe yağını sürerek yumuşatınız. Biraz da masaj yaparak iyice emilmesini sağlayabilirsiniz. Banyo sırasında bebek şampuanı ile güzelce yıkayınız. Banyodan çıktıktan sonrada yumuşak bir tarak ile yumuşayan konakları temizleyiniz. Tarama işlemini hafif şekilde bastırmadan yapmalısınız.

Konak yumuşatıldığı zaman bebeğinizin canı yanmaz. Bu yüzden konakların kurumasını önlemek için sürekli yumuşak tutmaya çalışmalısınız. Bu şekilde yıkamaya devam ettiğinizde zamanla konakların azaldığını göreceksiniz. Konak bebeklerde geçici bir sorundur. Güzel ve düzenli bir bakım ile tamamen yok olur.

Haber7
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst