Bebekler çorba tarifleri

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Sütlü Çorba

MALZEMELER:
Buğday unu veya pirinç unu
Domates suyu (varsa)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Az tuz


Bir tencereye süt konur, 1 yemek kaşığı tahıl unu, yarım çay bardağı domates ezmesi veya suyu konup yavaş ateşte pişirilir. Sıvı yağ ilave edilerek servis yapılır. Un olmadığı zaman çorbanın içine ekmek ufalanıp yedirilebilir.
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Sebze Çorbası

MALZEMELER:
2 porsiyon
1 küçük havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı(mercimek,bulgur,pirinç)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Az tuz

Bir tencereye sebzeler küçük olarak doğranıp,1 yemek kaşığı herhangi bir tahıl unu,1 yemek kaşığı sıvı yağ, az tuz koyarak pişirilir. Tel süzgeçten veya robottan geçirilir ve çocuğa verilir. Evde kıyma bulunduğunda 1 tatlı kaşığı kıyma katıla bilir,ancak olmadığı durumda tahıl unları yeterlidir.
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Yoğurtlu sebze çorbası

MALZEMELER:
1 kepçe yoğurt(125gr.)
1 patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Az tuz

Bir tencereye yoğurt konur,az su ile sulandırılır,evde olan hertürlü sebze doğranır, tahıl grubundan birisi ve sıvı yağ ilave edilerek pişirilir.
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Kabaklı çorba
MALZEMELER:
2 adet kabak
1 adet papates
1 avuc pirinç
1 adet domates
1 küçük soğan (sevmeyen koymasın)
1 tutam maydanoz
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Brokoli çorbası
Brokoli'leri iyice yıkayıp sert tarfaları varsa (köklerinde) ayırıp bir tencereye koyuyorsun ve içine 1 orta boy soğanı bütün yada doğrayarak atıyorsun. Bol su ile haşlıyorsun. Sonra blender'dan geçiriyorsun.

Başka bir tarafta;
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1-1,5 çorba kaşığı un
İkisini hafif ateşte çeviriyorsun. Blender'dan geçirdiğin brokoliyi içine döküp karıştırıyorsun. Üzerine 1 çay bardağı süt katıyoruz biz.(opsiyonel)
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Enginar çorbası

Malzemeler:
2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Su bardağı sıcak et suyu
Yarım demet dereotu
1 Çorba kaşığı süt kreması
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.

1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.

Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın. Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.

Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı toz biberi kavurun.

Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Yoğurtlu Sebze Çorbası
Malzemeler:
1 kepçe yoğurt (125 cc)
1 orta boy patates
1 küçük boy havuç
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı:
2 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı zeytinyağ koyulur.üzerine küçük küçük doğranmış havuç,patates,
ve 1 yemek kaşığı (tepeleme)pirinç koyularak kaynatılır.piştikten sonra çatalla ezilir.1 kepçe yoğurt 5 yemek kaşığı suyla sulandırılır,çorbaya ilave edilir.bir müddet daha kaynatılarak ocaktan alınır.
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Sebzeli Tarhana Çorbası



Malzemeler:

1,5 çay bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı (silme) acısız tarhana

degişik sebzeler

1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı:

Önce sebzeler doğranarak haşlanır.daha sonra tarhana 4 yemek kaşığı suyla sulandırılarak eklenir.bir miktar pişirildikten sonra az suyla sulandırılmış yoğurt ilave edilir.çorba piştikten sonra üzerine kabuğu soyulmuş,çekirdikleri çıkarılmış ince rendelenmiş domates ilave edilerek,kapak kapatılır ve ocaktan alınır.

Not:domates'in mevsimi olmadığı için doktorumuz kullanmamamızı söyledi.dikkatinize...
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Mercimekli Sebze Çorbası

Malzemeler:

1 küçük boy domates

1 küçük boy havuç

1 küçük boy patates

1/4 arpacık soğan

2 yemek kaşığı pirinç

3 yemek kaşığı kırmızı mercimek

2 yemek kaşığı yağsız dana kıyması

2 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı:

Kıyma topak olmaması için 1-2 yemek kaşığı suyla ezilerek karıştırılır.üzerine su ,yağ ve yukarıdaki malzemeler (yıkandıktan ve kabuğu soyularak küçük doğrandıktan sonra) hepsi birlikte düdüklü tencerede iyice haşlanır.tel süzgeçten geçirilerek ya da çocuğun ayına bağlı olarak çatalla ezilmek suretiyle bebeğe yedirilir.
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler:

2 su bardağı et ya da tavuk suyu

4 çorba kaşığı tel şehriye

1 yumurta

1/2 limon

1 kibrit kutusu kadar tavuk eti

2 çorba kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı:

Et ya da tavuk suyu içinde şehriye macunlaşana dek kaynatılır.haşlanmış tavuk eti bıçakla ince ince doğranır.kaynayan şehriyelerin içine ilave edilir.limon ve yumurta ayrı bir kapta çırpılarak çorbaya ilave edilir.5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır.
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
YOĞURT ÇORBASI

Malzemeler:

4 çorba kaşığı pirinç

1 su bardağı yoğurt

2 çorba kaşığı zeytinyağ

1 yumurta

Hazırlanışı:

Pirinç 1,5 su bardağı su içinde iyice haşlanır.daha sonra süzülür ya da çatalla iyice ezilir.bu karışıma yoğurt yavaş yavaş ilave edilir.yumurta iyice çırpıldıktan sonra çorbaya azar azar ilave edilir.bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
ÖNEMLİ NOT

1)Burada önerilen çorbalar örnek olarak verilmiştir.kullanılan malzemenin çeşitlendirilmesi ile değişik çorbalar yapılabilir.

2)Temel olarak çocukların bu çorbalarla sebze,sıvıyağ ve dana kıyması veya tavuk eti alması amaçlanmıştır.

3)Kullanılan sebzelerin büyüklüğüne bağlı olarak kullanılacak su miktarı değişiklik gösterebilir.su miktarı ayrıca çorbanın kıvamı ile de değişiklik gösterebilir.çorbanın yoğunluğu ve içerdiği pürtüklerin iriliği bebeğin ayına v edindiği yutma alışkanlığına göre değişir.sonuçta amaçlanan bebeğin öğürmeden iri pürtüklü gıdayı yutabilmesini sağlamaktır.

4)Bebeklerin çorbaları sulu olmamalı,daima koyu kıvamda olmalıdır.

5)Blender kullanılmaması uygun olur.

6)Çorbaların tel süzgeçten geçirilmesi tercih edilir.daha sonraki aylarda ise çatalla ezilerek verilmelidir.

7)Çorbalar '' kedi maması'' gibi olmamalıdır.lezzetleri erişkininde yiyebileceği gibi makbul olmalıdır.çocuklarda ikinci yıl içinde görülen iştahsızlığın en önemli nedenlerinden biri,bebeğin kendisine verilen yiyeceğin lezzetine alıştırılmamış olmasıdır.

8)Hazırlanan çorba buzdolabında iki gün saklanabilir ve çocuğa yedirilebilir.hergün yeni yapılması anneler için gereksiz bir yorgunluktur.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst