Bazı insanlar neden başarılı

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Time Dergisi, başarının nedenlerini kapak konusu yaptı. Bazı insanların başarılı olmaya daha yatkın olmasının nedenini soran dergi, ‘Başarı ateşi kendi kendine yanmıyor. Bu hırsı genler mi, aile mi, kültür mü tetikliyor? Yoksa başarının sırrı kendi ellerimizde mi’ diye sordu. Derginin araştırmasına göre, bazı kişilerin neden diğerlerinden daha hırslı olduğunu anlayamadığımız bir yana, hırsın ne olduğu konusunda bile görüş birliğine sahip değiliz.

California’nın Soka Üniversitesi’nden antropolog Edward Lowe, ‘Hırs bir evrimsel oluşumdur. Sosyal statüsü nasıl tanımlanırsa tanımlansın, her toplum içinde bazı insanlar daha girişken, bazıları ise o kadar girişken değil’ diyor. California Üniversitesi’nden psikolog Dean Simonton ise ‘Hırs, enerji ve kararlılıktır. Fakat hedefler de taşımaktadır. Hedefleri olup da enerjileri olmayan insanlar koltukta oturup ‘Bir gün daha iyi bir fare kapanı yapacağım’ demekle kalırlar. Enerjileri olan, fakat belli bir hedefleri bulunmayan insanlar ise bir amaçsız projeden diğerine atlayarak kendilerini harap ederler’ diyor.
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
evet ya, bende inanamıyorum bazılarının o kadar çok başarılı olmasına.. tabi bunda şansda vardır...
bizim burda bir arkadaş var, herkes şikayetçi nerdeyse ama yinede dört ayağının üstüne düşüyor... çok başarılı değil ama millet onu öyle görüyor...
 
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
1.273
Tepki
914
Puan
113
Konum
ANKARA
kimisi şanslıdır ,şanstan dolayı başarılı olur desek de şans değil bu işler ,nasip meselesi bence ..başarısız olduğu halde şanslı olduğunu düşündüklerimiz belki de bu durumlarını ilerde kaybedecekler hiç belli olmaz ,başarısız olanlar da bir anda başarılı olabilirler o da belli olmaz..
ama emek veren insanın emeklerini ALLAH er ya da geç veriyor ,mükafatlandırıyor ,ya da başarılı olmasına izin vermiyor çünkü belki öylesi onun için daha hayırlı ...-hmm
hakkımızda hayırlısı neyse o olsun ..
herşey başarılı olmaktan geçmiyorki..
çünkü haytta herşey dört dörtlük olmuyor ..
başarılı olan ,mutsuz oluyor ,zengin olanın başka bir eksik yanı oluyor ,mutlaka herkeste eksik kalan birşey oluyor ,dışardan bakıldığı gibi değildir hiçbirşey :sila:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst