Malzemeler
4-5 adet patlıcan
Süsleme için
1 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
İç harç için
400-500 gr kıyma(ben kurban etinden kasapta çektirdim az yağlı tarafından)
3 adet kuru soğan
1,2 diş sarımsak
Baharatlar:kırmızı biber,nane,tuz,pul biber,kekik...
Üzeri için: Salçalı su
Yapılışı
Önceden yuvarlak şekiller halinde kesip tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımız beklerkenhemen iç harcı hazırlıyoruz,tüm iç harç malzemesi olan kıyma , soğan ve sarımsakları bir güzel elimizde yoğuruyoruz.Daha sonrasında tuz ve baharatlarını atıp tekrar bir boca ediyoruz.Hazırladığımız tepsimize hafif yağ döküp ama çok az olucak şekilde;bir adet patlıcan,bir adet köfte.....olacak şekilde diziyoruz,bunu ben çubuklara dizdim ki dağılmasın dizerken diye...Dizme işlemi bittikten sonra süsleme kısmını istediğiniz şekilde yapabilirsiniz,kalan patlıcan olursada benim yaptığım gibi yanlarına koyabilirsiniz sonrasında sıcak sıcak lezzetli oluyor ben seviyorumVe en son salçalı suyumuzu da katıp 40 dkboyunca 270 derecede pişmeye bırakıyoruz.Biberleri son 15 dk kala dizerseniz tepsinize yanma riski ile karşılaşmamış olursunuz.
Afiyet Olsun