Bayram yemekleri..

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)


DANA ETLİ TAS KEBABI (4 KİŞİLİK)

Malzemeler: 600 gr dana kuşbaşı, 1 soğan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 50 gr tereyağı, 6 su bardağı, 2 yemek kaşığı un, 2-3 defne yaprağı, 2 sivri biber, 1 domates, 1 havuç, 1 patates, tuz

Yapılışı: Soğanı ve havucu küp şeklinde doğrayın. Defne yapraklarıyla birlikte pembeleşene kadar kavurun. Etleri ilave edip birlikte 10 dakika kadar kavurmaya devam edin. Domates, biber salçası, ince kıyılmış sarımsak, karabiber ve unu ekledikten sonra iyice karıştırıp suyu ilave edin. Ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Küp doğranmış domates ve patates, biber ve tuzu ekledikten sonra 3-4 dakika daha kaynatın. Hünkar beğendi, patates püresi ya da pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

***

SEBZELİ KUZU İNCİK BUĞULAMA

Malzemeler: 800 gr kuzu kol (4 tane 200 gramlık parça), 1 kabak, 100 gr taze fasulye, 1 havuç, 2 patates, 1 soğan, 100 gr haşlanmış bezelye, 4-5 dal maydanoz, 4 su bardağı su, yarım limon, 50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı un, toz şeker, tuz

Yapılışı: Soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Etleri, havucu ve fasulyeyi eklendikten sonra 10 dakika daha kavurun. Unu ilave ettikten sonra 3-5 kez karıştırıp suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin. Fasulyeleri ikiye bölün, havuç, kabak ve limonu dilimleyip etin üzerine ekleyin. 35 dakika kaynatın. Tuz, bezelye ve şekeri ilave ettikten sonra ocağı kapatın. Maydanozu ince kıyın, yemeğe karıştırın, sıcak servis yapın.

***

KUZU İNCİK PATLICANLI (4 KİŞİLİK)

Malzemeler: 800gr kuzu incik (4 adet), 4 patlıcan, 2 yemek kaşığı salça, 2 soğan, 100 gr margarin, 1,2 kg ayçiçeği yağı, 4 su bardağı su, 1 domates, 4 sivribiber, 4 kürdan, kırmızıbiber, tuz

Yapılışı: Soğanları ince kıyın, margarinde pembeleşene kadar kavurun. Üzerine et ve salçayı ekledikten sonra 15 dakika daha kavurun. Üzerine kırmızıbiber, tuz ve su ilave ettikten sonra, kapağını kapatıp 1 saat kadar pişirin. Patlıcanları dört parçaya şerit halinde bölün ve ayçiçeği yağında kızartın. Patlıcanların iki şeridini artı şeklinde üst üste koyun, ortaya eti yerleştirin, patlıcanlarla eti örtün, üstüne bir dilim domates ve bir sivribiber koyun, kürdanla tutturun. Etleri tepsiye dizin. Tencerede kalan salçayı üzerine dökün, önceden ısıtılmış, orta dereceli fırında 20 dakika pişirin. Arzu edene kekik ilavesiyle kaynatın. Sıcak servis yapın.

***

MANTARLI KUZU SOTE (4 KİŞİLİK)

Malzemeler: 400 gr kuzu eti, 100 gr mantar, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 50 g tereyağı, 2 tane domates, 2 tane sivribiber, 1 soğan, 1 lt su, 1 tatlı kaşığı un, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı soya sosu, kırmızıbiber, karabiber, tuz

Yapılışı: Soğanları ince kıyın, tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun, jülyen doğranmış kuzu etini ilave ederek 15 dakika daha kavurun, ardından mantarlarla birlikte 10 dakika pişirin. Domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırdıktan sonra unu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra doğradığınız domates, sivribiber, sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı biberleri ekleyin. Domates ve biber hafif eridikten sonra 2 su bardağı su ve soya sosu ekleyip 1 saat hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

***

MANTARLI KUZU KAVURMA (4 KİŞİLİK)

Malzemeler: 500 gr kuşbaşı kuzu eti, 100 gr mantar, 50 gr tereyağı, 2 soğan, 1 domates, 2 sivribiber, 1 kahve fincanı su, kekik, karabiber, tuz

Yapılışı: Soğanları ince kıyın, pembeleşene kadar tereyağıyla beraber kavurun. Suyu, etleri ve mantarı ilave ettikten sonra karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakikada bir etleri karıştırın ve kapağı tekrar kapatın. Etler pişene kadar bu işlemi tekrarlayın. Etler pişmeye yakın daha önce kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış olan domates ve sivribiberi ilave edin. Ocağı kapattıktan sonra tuz ve karabiber ilave edip, iyice karıştırın. Patates kızartması ve iç pilav gibi yiyeceklerin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz. Sıcak servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst