Bayram Pilavı

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
bayram-pilavi-632x421.jpg


Bayram Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
½ su bardağı nohut – haşlanmış
½ su bardağı bezelye – haşlanmış
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tüm sebzeleri küçük küp doğrayın.

Tereyağını eritin ve sırasıyla soğan, havuç ve biberi kavurun. Salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar çevirin.

Ardından pirinci ve tuzu ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.

Nohut ve bezelyeyi ekleyin, tuz, karabiber ve suyunu verip kapağını kapatın.

Suyunu çektikten sonra demlenmesi için üzerine bir havlu kapatıp kenara alın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst