Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Bayram Pilavı

Konu, 'Pilavlar' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    Bayram Pilavı Malzemeleri
    2 su bardağı pirinç
    1 adet havuç
    ½ su bardağı nohut – haşlanmış
    ½ su bardağı bezelye – haşlanmış
    1 adet kırmızı biber
    2 yemek kaşığı domates salçası
    1 adet soğan
    3 su bardağı et suyu
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz
    Karabiber
    Tüm sebzeleri küçük küp doğrayın.

    Tereyağını eritin ve sırasıyla soğan, havuç ve biberi kavurun. Salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar çevirin.

    Ardından pirinci ve tuzu ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.

    Nohut ve bezelyeyi ekleyin, tuz, karabiber ve suyunu verip kapağını kapatın.

    Suyunu çektikten sonra demlenmesi için üzerine bir havlu kapatıp kenara alın.
     
    nk83 bunu beğendi.
  2. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    İçerik enteresanmış nohut bezelye falan oo denemek lazım :findikim:
     
    Aşk Sancısı bunu beğendi.
  3. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    Böyle karışık lezzetleri pek sevmiyorum ben , ama değişik bir tarif doğrusu :acep: