incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler ;
- 1 adet dilimlenmiş bayat ekmek (Mümkünse susamsız olsun, susamlı tarafları tahinli gibi oluyor.)
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 paket muzlu creme ole
- 1 paket meyveli sos (Aslında ben evdeki çilek reçelimi rondodan geçirerek yaptım, son reçelimdi ama olsun yaz kapımızda nasılsa bugün yarın alır bir daha yaparım hem ne güzel olur yazacak tarifimde çıkıverir aradan
- İki avuç fındık içi (Aman rondodan çekmeyin iri kıyım daha lezzetli oluyor.)
- Krem Şanti (Ama kutu ile satılan evde içine süt katarak yaptıklarımızdan değil, teneke kutu ile satılan süslemelerde kullandıklarımızdan.)
Bayat Ekmekli Kup Tarifi ;
- Ekmekleri evde geleta unu tarifimdeki gibi yapıp kenara bıraktım.
- Muzlu creme ole'yi tarife göre yaptım, çilek reçelimi rondodan geçirip püre haline getirdim.Creme ole'nin yarısını ayırdım kalanını ekmeklerimle ve balla karıştırdım.
- Kup bardaklarıma sırayla çekilmiş ekmek- muzlu creme ole karışımını, çilek reçelimi, muzlu krem ole'yi ve dövülmüş fındıkları koydum.Üzerine tekrar ekmek-muzlu creme ole karışımını, çilek reçelimi ekledikten sonra üzerine krem şantiyle şekil verip dövülmüş fındıkla süsledim.
- Afiyet olsun.
PS 1 : Süslemek için rende çikolata kullanabilirsiniz benim koca kafamın aklına yeni geldi
PS 2 : Benim yaptığım tariften 10 adet kup oldu siz tarifinizi isteğinize göre arttırıp azaltablirsiniz ama biz iki kişi şimdiden dört adet yedik hem hafif hemde lezzetli oluyorlar.
Malzemeler ;
- Bayat ekmek
Evde Galeta Unu Tarifi ;
- Bayatlayan ekmeğini içini çıkarın (İsterseniz onunla bayat ekmek keki yapabilirsiniz.) kalan ekmeği mikrodalga fırına koyup 800 wattta (Mikrodalga fırınınız dereceliyse 4. dereceyi ayarlayın.) 4 dakikayı ayarlayın ve ağzını açıp tamamen kurumasını bekledim.
- Tamamen kuruyan (Aşkitopaşamın deyimiyle taşlaşmış ekmeği
rondodan geçirdim.Kavanoza koyup buzdolabına kaldırdım.
- Afiyet olsun, artık galeta unu satın almanıza gerek yok evde tertemiz yapılmış galeta ununuz var.
PS : Buzdolabında ağzı kapalı şekilde bir aya kadar saklayabilirsiniz.
ALINTI

- 1 adet dilimlenmiş bayat ekmek (Mümkünse susamsız olsun, susamlı tarafları tahinli gibi oluyor.)
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 paket muzlu creme ole
- 1 paket meyveli sos (Aslında ben evdeki çilek reçelimi rondodan geçirerek yaptım, son reçelimdi ama olsun yaz kapımızda nasılsa bugün yarın alır bir daha yaparım hem ne güzel olur yazacak tarifimde çıkıverir aradan
- İki avuç fındık içi (Aman rondodan çekmeyin iri kıyım daha lezzetli oluyor.)
- Krem Şanti (Ama kutu ile satılan evde içine süt katarak yaptıklarımızdan değil, teneke kutu ile satılan süslemelerde kullandıklarımızdan.)
Bayat Ekmekli Kup Tarifi ;
- Ekmekleri evde geleta unu tarifimdeki gibi yapıp kenara bıraktım.
- Muzlu creme ole'yi tarife göre yaptım, çilek reçelimi rondodan geçirip püre haline getirdim.Creme ole'nin yarısını ayırdım kalanını ekmeklerimle ve balla karıştırdım.
- Kup bardaklarıma sırayla çekilmiş ekmek- muzlu creme ole karışımını, çilek reçelimi, muzlu krem ole'yi ve dövülmüş fındıkları koydum.Üzerine tekrar ekmek-muzlu creme ole karışımını, çilek reçelimi ekledikten sonra üzerine krem şantiyle şekil verip dövülmüş fındıkla süsledim.
- Afiyet olsun.
PS 1 : Süslemek için rende çikolata kullanabilirsiniz benim koca kafamın aklına yeni geldi
PS 2 : Benim yaptığım tariften 10 adet kup oldu siz tarifinizi isteğinize göre arttırıp azaltablirsiniz ama biz iki kişi şimdiden dört adet yedik hem hafif hemde lezzetli oluyorlar.
Malzemeler ;
- Bayat ekmek
Evde Galeta Unu Tarifi ;
- Bayatlayan ekmeğini içini çıkarın (İsterseniz onunla bayat ekmek keki yapabilirsiniz.) kalan ekmeği mikrodalga fırına koyup 800 wattta (Mikrodalga fırınınız dereceliyse 4. dereceyi ayarlayın.) 4 dakikayı ayarlayın ve ağzını açıp tamamen kurumasını bekledim.
- Tamamen kuruyan (Aşkitopaşamın deyimiyle taşlaşmış ekmeği
- Afiyet olsun, artık galeta unu satın almanıza gerek yok evde tertemiz yapılmış galeta ununuz var.
PS : Buzdolabında ağzı kapalı şekilde bir aya kadar saklayabilirsiniz.
ALINTI
