Bana Mutluluğu Anlatabilir misin?Mutluluk nedir? Nasıl mutlu olunur?

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Bana Mutluluğu Anlatabilir misin?



mutlulugunresmitelif0kg.jpg




Evet arkadaşlar büyük usta Abidin DİNO mutluluğu böyle çizmiş SİZCE mutluluk,mutlu olmak, nasıl bir duygudur bu sayfada resimle veya yazı ile dile getirmeniz için bu konuyu açtım haydi şimdi siz de bize duygularınız söyleyin.....!
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Mutluluk sizce nedir?

Bir arabasahibi olmak mı? Ya da bir ev ? Yoksa evlenince mi mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz? İyi bir işe ne dersiniz?
Mutluluk yolculuğunun değerli yolcuları;
Düşünün o çok istediğiniz, uğruna gecenizi gündüzünüze katarak elde ettiğiniz ve "o benim olursa en mutlu ben olurum" dediğiniz hedeflerinizi...
O çok istediğimiz elbiseyialdınız sırtınızdan düşmedi.Bir gün, iki gün , üç gün... Ya sonra? Bitti! Artık vitrinde gördüğümüz o deri ayakkabı var aklımızda... Bir alabilsek başka ne isteriz ki? Ama onun da sonu aynı son, o bitecek. Bu sefer bir başkası..
Nefsimiz arsız bir çocuk gibi önce birşey istiyor, ona istediğini verene kadar onun için çıldırıyor ama elde edince tüm arzusu hevesi bir süre sonra sönüveriyor. Artık yeni bir şey istiyor. "Onunla mutlu olacakmış!???"
Hayat böyle değil mi "Mutluluk Yolculuğu"nun değerli yolcuları? Önce bir liseyi bitireyim diplomayı alayım diyoruz, sonra bir de üniversite sınavını kazanayım, 4 yıllık bölüme kapağı atayım istiyoruz. Uğraşıyoruz didiniyoruz. Güç bela giriyoruz üniversiteye.
Şu vizeler bir bitse rahatlayacağız. Vizeler biter. Bu sefer de finaller. Vizeydi finaldi derken bir mezun olsak..
Mezun da olduk; Ah bir işe girsem benden mutlusu yok!
İşe girdik ; "Bi terfi edemedik yahuşu patron bir zam verse daha ne isterim ki?"
O da oldu. Güzel, hayat tıkırında gidiyor. Evlenincemutlu olacağım; Evlendik.
Bir çocuğum olursa mutlu olacağım; kızımız oldu. (Allah bağışlasın...)
Ama, bir oğlum olsun bak! Dünyalar benim olacak.
Var ya! Şu bizim oğlan bir Anadolu lisesi sınavlarını kazansın, çok MUTLU olacağım.
Varımızla yoğumuzla gece gündüz demeden daha rahat, daha lüx bir hayat için çırpındık. Evladımız üniversiteyi hayırlısıyla bir bitirsin, eli ekmek tutsun gayri rahatım sonrası.
Tamam o da oldu.
Ah! Evladımın bir mürrüvetini görsem; Allah'tan başka ne isterim ki?"torun" ?
....seneler geçer.
hayat kadın için
çamaşır
bulaşık, yemek, temizlik, iş çemberinde dönerken adam sabah 8:00 akşam 5:00 mesaisinde. Gelince yemek, biraz televizyon ve uyku. Bu kısır döngüde, mutluluk seraplarının peşinde koşarken zaman avuçlarımızdan apansızca kayıp gitmiş. Ve bir de bakmışız ki son istasyondayız...
Ne gençliğimizden ne dinçliğimizden eser kalmamış. Arkamıza dönüp baktığımızda, geride kalmış 70 yıl... Ama elde avuçta, ulaşılamamış bir "mutluluk" adresi...
Hayatınızın gidişatı böyleyse, son istasyona vardığınızda ben aslında "MUTLULUĞU" arıyordum demek için çok geç olmadan, mutluluk seraplarının peşinden koşmayı bırakıp mutluluğu gerçekten olduğu yerde aramanın ve bu koşuşturmada içerisinde her gün bizim için doğan güneşin ışıltılarının artık farkına varmanın zamanı gelmedi mi sizce de? Ne dersiniz?
O zaman, gelin sizi monoton hayatınızın içinden alıp, mutluluğun olduğu diyara götürelim.
Haydi sizinle beraber kaçalım, çoook uzaklara gidelim. Öyle bir yerde olalım ki; orada sadece mutlu olunsun. İşte orası cennet!... Ama biliyor musunuz mutluluk yolculuğunun değerli yolcuları, eğer dilerseniz siz bu dünyayı da kendinize cennet yapabilirsiniz. Allahû Tealâ bu imkânları insanlara teslim etmiş.
"Kim mutlu olmak isterse mutlu olur" diyor Allahû Tealâ. "Biz onu mutlu kılarız"

 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Mutluluk


Sevgidir mutluluk , karşılıksız ve çıkarsız sevgi...Aşktır bazende...birine yürekten bağlanmaktır...Değer vermesini bilmektir mutluluk...sevilmeden de sevebilmektir mutluluk...sevdiklerin bir gün hayatından gitmeden kıymetini bilmektir...Seni seviyorum diyebilmektir...Annenin yavrusuna duasıdır kimi zaman...sevgiliye duyulan özlemdir bazende , en karşılıksız ve en çıkarsız...Dua etmektir mutluluk...duada ölçülemeyecek güç saklı olduğunu bilmek ve sığınmaktır Allah'a...hayatı bütün olumsuzluklarına rağmen sevebilmektir arsızca...sorgulamadan yaşamaktır kaderini...olacağı varmış deyip gülümsemektir geleceğe mutluluk...
Paylaşmaktır mutluluk...hayatı , sevgiyi ve bazende küçük bir çikolatayı paylaşmak... kurumuş sonbahar yapraklarına basarken çıkan hışırtıyı duyabilmektir mutluluk...ayrıntıların farkına varabilmektir...yağmurun yağ


ışını izlemektir pencerende , elinde kahven...en sevdiğin şarkıya eşlik etmektir mutluluk...bazende bağıra çağıra şarkı söylemektir , sesinin ne kadar kötü olduğunu söyleyenlere inat...kimsenin elini daldırmadığı kocaman bir paket cipsi tek başına yiyebilmektir mutluluk..kalori hesabı yapmadan dilediğini mideye indirmektir... Yeni yıkanmış mis gibi çarşafların içinde gerile gerile uyumaktır mutluluk...sarılmaktır sevdiğine sımsıkı...oda yoksa yastığa sarılmaktır...Damadın gelini öpmesidir alnından mutluluk...ve bir ömür boyu ondan vazgeçmeyeceğine and içmektir...

Hayatımızdaki o önemsiz sandığımız küçücük ayrıntıların farkına varmaktır mutluluk...
mutluluk ayrıntılarda gizlidir...Ayrıntılarda hayatın içindedir...
Bunlar beni mutlu eden ayrıntılardı..Ben onlara ne kadar çok önem verirsem onlar da beni o kadar çok mutlu ediyorlar.. Siz mutlu olmak için neyi bekliyorsunuz ?
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Mutluluk nedir? Nasıl mutlu olunur?


İnsan kalbi hayatı boyunca mutluluğun peşinde koşar. Hep bir arayış içindedir. Mutluluğa ulaşmak için sahip olmak istediklerinin hayalini kurar ve bu hedeflere ulaştığı zaman mutlu olacağını zanneder.
Burda çok önemli bir konuyu gözden kaçırmaktadır. MUTLU olmak ile SEVİNMEK arasındaki fark.
En basit örneği ile son model bir araba sahibi olmak sizi gerçekten mutlu eder mi? İyi düşünün, bir süre bu sevinç ayaklarınızı yerden kesecektir. Ya sonra?
Bu sitede okuyacaklarınız beyni mutluluğa programlamalar (NLP), düşünce gücüyle kendini mutlu hissetmeye çalışmalar, polyannacılık oynamalar, meditasyonla kendini arındırdığını zannetmeler, ****fizik deneyimlerle heyecalı ve hoş bişiler yaptığını sanmalar, dini vecibeler, baskılar, korkular vs vs vs değildir.
Bu sitede okuyacaklarınız mutluluğun ne olduğu ve nasıl elde edileceğinin kesin kanıtı ve ispatıdır ve HAKtır.
Farkındasınız değil mi içinizde 2 tane ses devamlı konuşup duruyor. Hiç susmuyorlar. Bir diyor ki "O sana şunu dedi, sen de ona hemen şunu söyle" Öbürü de diyor ki "Ya boşver öyle deme, morali bozuktu bu sebeple öyle dedi. Sen en iyisi onu hoşgör, ona güzel bişi söyle"
İçinizdeki bu çatışmalar bitmeden nasıl mutlu olacaksınız? Bir tarafın sesini bastırarak ya da es geçerek mi yoksa her iki sesi de aynı şeyi söyler hale getirerek mi?
Peki ya kötü bişi yaptıktan sonra çektiğimiz vicdan azabı nedir? Neden vicdan azabı çekeriz? Bu azabı biz kim çektirir?
Mutluluğu anlatmak için önce yaratılışımızı yani kendimizi iyi tanımamız lazım.
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Mutluluk Nedir...





Mutluluk bir duygudur.Duygularımız güdiler gibi davranışlarımızı harekete geçirir.Mutluluk yaptığımız iş sonunda hissettiğimiz duygudur ve adeta bizim ödülümüzdür.Bu ödülü aradığımız şeyler ise değişir. Hepsinin sonunda bekleyen mutluluktur.iş,arkadaşlık,aile, ilgi alanları kariyer hep mutlulukla sonuçlanmasını istediğimiz şeylerdir.
NASIL MUTLU OLURUZ
Mutluluk;kişinin hayatındaki pozitif olayların farkında olması ,bu olayları aslında kendisinin seçtiğinin, olaylar üzerinde kontrolü olduğunu anımsamasıdır.Burda söylenilmek istenilen aslında kısacası kumandanın elinde olunmasıdır.Tabi ki bu kadar da kolay değil,tabi sizin neyi mutlu ettiğinizi bilmeniz gerekir ki onları tekrar yaratarak mutluluğunuzu sürdürebilin.Mutlu olabilmek için yoğunluk değil sıklık önemlidir.Küçük şeylerden mutlu olmak ve bunların hayatımızda ki önemini fark etmek, negatif şeyleri azaltmaya etmeye çalışmak önemlidir.
Yaş ve eğitimin mutlulukla az çok ilgisi vardır.Evlilik duygusal mutluluğun devamı için önemli bir faktördür.Araştırmalar,evli insanların bekarlara göre kendilerini daha iyi hissettiğini söylüyor.Kişiliğiniz mutluluğunuzun belirliyicilerinden biri.Dışa dönüklük,kendine güven bireyselik yarattığı için mutluluğu getiriyor.Dışa dönük insanlar ,içekapanık olanlara göre yalnız kalsalar da, sosyal olmayan bir işte çalışsalar da daha mutlu oluyorlar.Mutluluk doğuştan gelen özellikle de alakalıdır.Akıl ve mutluluk arasında ilgi yoktur.Kişinin geçmişi,hedeflerine ulaşıp ulaşamaması kendine koyduğu amaçların üstüne çıkabilmesi mutluluğu belirliyen diğer faktörlerdir.Aktif insanlar mutludurlar.Sizi mutlu eden şeyi kendiniz araştırıp bulmalısınız,kesin olan tek şey mutluluğun öylece oturup bekleyerek gelmediğidir.Mutlu Kalın..!!
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
MUTLULUK GÖNÜLDEN VERMEKTİR

Vermekten hoşlanmıyorsan, sana verilmesini de engellersin.
Verilmekten hoşlanmıyorsan vermeyi de bilemezsin.
Ne vereyim, ne versinler diyorsan
Sadece alıyorsun.

Mutluluk içinde başlar, çünkü mutluluk içten, özden verebilme yetisini kazanmakla başlar.

İnsanların çoğu neden mutsuz, en azından mutlu değil?

Vermeden almayı ya da önce alıp sonra vermeyi düşündükleri için.

Bir gezgin, dağ bayır gezerken bir akarsuyun içinde değerli bir taş bulur.

Ertesi gün yolda bir adamla karşılaşır. Adam çok açtır.

Gezgin torbasındaki yiyeceği karşılaştığı bu kişiyle paylaştırır.

Ama erzak çantasını açarken adamın gözü çantadaki değerli taşa ilişir.

Gezginden bu değerli taşı kendisine vermesini ister.

Gezgin hiç duraksamadan değerli taşı adama uzatır.

Adam başına konan talih kuşundan memnun, aceleyle oradan uzaklaşır.

Artık kendisine ömür boyu maddi güvence sağlayacak değerli taşın sahibidir.

Bir kaç gün sonra gezgin, arkasından koşarak kendisine yaklaşan adamı görür.

Adam nefes nefese değerli taşı gezgine uzatır.

"Senden ayrıldıktan sonra uzun uzun düşündüm.

Bu taşın ne kadar değerli olduğunu biliyorum.

Ama onu sana geri vermek senden daha değerli bir şey almak istiyorum.

Bu taşı bana rahatlıkla vermeni sağlayan o içindeki şey her ne ise ondan istiyorum"

Sahip olduğun maddi şeyleri vermek, vermenin en kolay yoludur.

Ama burada bile takılı kalan ne çok insan var.

Gerçek vermek, kişinin kendinden, özünden vermesidir. Emerson'un dediği gibi:

"Yüzükler ve mücevherler armağan değildir.

Gerçek armağanı veremediğin için dilenen özürdür.

Gerçek armağan kendinden bir parçayı verebilmektir."

Çocuklarına sevgi yerine, ayıramadıkları zaman yerine onları oyuncaklara boğan,

pahalı okullara gönderen, altlarına araba çeken anne babaları düşün.

Eşlerine ayıramadıkları zamanın, gösteremedikleri sevginin bedelini

armağanlarla telafi etmeye çalışan eşleri düşün.

Vermeyi bilmedikleri sevgiyi, maddi olanaklarla telafi edebileceklerini düşünenler,

sadece kendilerini aldatır, suçluluk duygusunu hafifletmeye çalışır.

Ama çocukların, eşlerin yüreklerindeki yarayı azdırmaktan,

öfkeyi büyütmekten başka bir işe yaramaz bu ucuz armağanlar.

Gerçek armağan olan sevgi ve ilginin yanında en pahalı mücevher bile ucuz kalır.

Dünyaya sahip olduğunun en iyisini ver, en iyi sana geri gelecektir.

Kendinin en iyisini vermeye bugün başla.

Sevdiklerine zamanını ver, dikkatini ver, ilgini ver, bilgini ver, pozitif bakış açını ver, onlara değer ver.

Yüreğindeki armağanları ver, sevgini, anlayışını, neşeni, şefkatini ver, affediciliğini ver.

Zihnindeki armağanları ver, rüyalarını, fikirlerini, yaratıcılığını, yeteneklerini sun dünyaya.

Yüreğini sunduğunda kendini iyi hissedersin, kendine olan güvenin artar,

en önemlisi kendine verdiğin sevgi ve değer artar.

Ne verirsen kendine veriyorsun.

Şunu daima hatırla:

Kendine sakladığın, kaybetmekten korktuğun her ne ise onu kaybedersin.

Verdiklerin ise senindir...
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Mutluluk nedir


Mutluluk nedir
Varlıklar aleminin içerisinde en gelişmiş olan varlık; insan…
Evet. İnsan her yönüyle,mutluluğu başkalarıyla paylaşarak yaşayabilecek özellikte yaratılmıştır. Yani insan sosyal bir varlıktır. Yalnız başına hiçbir insan mutlu olamamış ve bundan sonra da olamayacaktır. Çünkü böyle bir durum onun yapısına aykırıdır. Ve zaten mümkün de değildir

Evet; bu bilgiler eşliğinde yola çıktığımızda karşımıza insanların son zamanlarda içerisine düşmüş oldukları mutsuzluk,güvensizlik,yalancılık,aldatma,ikiyüzlül ük vs gibi sayabileceğimiz bir çok problemin kaynağını açıkça ortaya çıkarmış bulunuruz ki bu çok çarpıcı bir durum dur. Aslında bunu herkes çok ama çok iyi bir şekilde bilmektedir. Bundan eminim diyebilirim. Fakat çoğu zaman, kabullenmek sorumluluk ve kısıtlama getirdiğinden dolayı olsa gerek pek te rağbet edilmiyor. Neye mi? Mutluluğun en büyük ilacına… hatta mutluluğun tek ilacına…başka hiçbir sistem ya da olgu nun yerini doldurmasının mümkün olmadığı sisteme malum sebeplerle rağbet edilmez.

Nedir bu düşünce? Bu sistem, bu nizam… kii bütün insanlığın kurtuluşu bunda saklı, bunda gizli…
İşte taa eskilerden beri insana sunulan bu sistem kabul gördüğü yerlere gerçektende hakiki manada mutluluk getirmiştir. Bu sistemi gerek bilinçli gerek bilinçsizce kabullenmeyen toplumlar ise asla ama asla mutluluğun en ufak kırıntılarını dahi bulamamış, mutsuz ve bedbaht bir yaşam sürmek zorunda kalmışlardır. Öyle ki bu sistem in en büyük önem verdiği olgulardan birisi olan ANNE liğin temsilcisi olan bayanlar bu sistem in kabul edilmediği dönemlerde asla gerçek kıymetini bulamamış ve hak ettiği değeri yakalayamamıştır.
Öyle ki ; utanç vesilesi sayılıp diri diri toprağa gömülmüştür. Kısacası bu sistem; kurulmuş, kurulan, kurulacak olan her türlü sistem den her zaman bir adım önde, her zaman farklı,her zaman gerçekçi ve iç ve dış dünyamıza aynı derece de hitap etmeyi bilen tek sistemdir.
Birde bu işin en düşündürücü taraflarından birisi de her dönemde herkese bir vesileyle ulaştırılmıştır.ancak çoğu zaman kabullenilmemiştir.zaten kabullenmek sadece kişilerin kendi hür iradelerine bırakılmıştır(bu düşünce de zorlama işte sadece burada yoktur) sadece açıklanmıştır. Gerçek mutluluğun bu sistemle mümkün olabileceği vesile olanlar tarafından yaşanarak ispatlanmıştır. İşte bu mutluluk iksiri diyebileceğimiz sistem in insanlara ulaştırılmasında temelde görevlendirilen vesilelerin her şeyi tamamen anlattıkları ve hiçbir şekilde anlaşılmayan bir boşluğun kalmadığı gün gibi aşikardır.
Bu öyle bir mutluluk kii
Bu öyle bir hayat tarzı kiii
Bu öyle bir sistem kii
Ne başka bir sistem ne de başka bir fikir,başka ideolojiler yerini doldurmak bir yana dursun yanında adlarının dahi okunamayacağını iddia ediyorum…
Bu arada bu sistem çok değerli parçaların bir araya getirilmesinden meydana gelmiştir. El atmadığı ve dolayısıyla da çözüm bulamadığı hiçbir dert kalmamıştır. İnsanların hakları bir yana bu sistem hayvanların,taşların,toprakların vs diğer bütün mahlukatın asıl itibar ve değerlerini kendilerine iade etmiştir…
Diri diri kumlara gömülen bayan a ANNE demiştir. Ve cennet i Ayaklarının altına sermiştir. O nu erkeklere eş olarak yaratmış yanında bayan olmayan erkeği yarım insan saymıştır.

Bu sistemin her dalı ayrı bir yaraya merhem olmuştur.

Yardımlaşmak hırsızlığı,yalan söylememek güvensizliği.ölümden sonra ki hayat ın varlığına inanmak ise her türlü kötülükten uzak durmayı sağlar.bu şekilde moral değerlerimiz korunmuş olur.
Evlilik gayrı meşru ilişkileri önler. Neslin korunmasını sağlar. Kadın ve erkeğin sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarını devam etmelerini ve dolayısıyla moral değerleri yükselmiş evlatlar yetiştirmelerini sağlar.topluma huzur aşılayacak ailelerin yetişmesini sağlayacak fertleri yetiştirmekte rol üstlenirler.
Özellikle bu konu son derece önemlidir. Bu konu toplumun temel taşı olan aileye yöneliktir çünkü. Temeli sağlam olan yapı her türlü zorluğa göğüs gerecektir.
Yarınlarımızı düşünüyorsak temiz insanları birbirleriyle buluşturmak ve temiz fertler yetiştirilmesine vesile olmak amacıyla elimizden geleni yapmalıyız. Kendimizi güvende hissetmek istiyorsak bu şarttır…


Kızlarımız ayaklarının altındaki cennet in, erkeklerimiz de kızlarımız ın ayaklarının altına cennet in neden verildiğinin farkına varmalıdırlar.

EY GENÇ ADAM BU DÜSTUR SANA EMANET OLSUN
ÖTELERDEN HABERSİZ YAŞAYAN ŞU ALEME LANET OLSUN

 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
belki güzel bir duş..
mutluluk4oxgo6.jpg

belki bir tabak yemek
38a3aa50344b97750a3b7d1zl8.jpg

MUTLULUK BELKİ HUZUR
aktc3.jpg


BELKİ ÜÇ ŞEY ARASINDA UYUYAKALMAK
mutluluk6pn.jpg

BELKİ KAHKAHALAR ATARAK GÜLMEK
arkadaslik52rq.jpg



BELKİ DOSTLARLA SOHBET
mutluluk_02.jpg


BELKİ BİR DOĞUMGÜNÜ KUTLAMAK
niver0523xc5ht.jpg

BELKİ GECE
lune.jpg


BELKİ SENDEN ÇOK DAHA FARKLI BİR CANLIYLA BERABER OLMAK !
00098759.jpg

BELKİ ÇİKOLATA
home_image_2004spring.jpg


BELKİ SADECE NEFES ALMAK
cicekbahce1.jpg

BELKİ BİR KİTAP OKUMAK !
akladamhv5.jpg

BELKİ EVLENMEK
beyazvesenli5.jpg

BELKİ EVİNİN BİR KÖŞESİ
aski.jpg

BELKİ MEYVEDE HAYAT BULMAK
elvandursunoglu_cilek2.jpg

BELKİ TATLI KONUŞUP, TATLI YEMEK)
muffin2.jpg

BELKİ KALABALIK BİR AİLE
fehmiaile1936.jpg

BELKİ İBADET
oktatlvz4ea9.png

BELKİ DE COŞKUDUR
1660.jpg

AMAAA AŞKSIZ MUTLULUK YOKTUR

denizak1250ct2mx2.jpg
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Bence Kalbindekilerdir asıl olan

Ama Kimine Göre Sıcak Bir Aile

mutlulugun_resmi.jpg




Kimine Göre Çocukluk Yılları

mutlulugun-resmi.jpg




Kimine Göre Bir tabak Yemek

424px-Carl_von_Bergen_M%C3%A4dchen_mit_Teller.jpg




Kimine Göre Bir Ömür Beraberlik

yasa004306.jpg



Kimine Göre Değer Verdiklerinle Olmak

front5letk6.jpg




Kimine Göre Bir Çift Ayakkabı

5000000003537160.gif




Kimine Göre Çılgınlık

ya%C5%9Fl%C4%B1l%C4%B1k2.jpg



Mutluluğun tarifi çok aslında.. :huhuu:
 

gülsemin

Daimi Üye
Katılım
21 Ağustos 2011
Mesajlar
813
Tepki
1.282
Puan
93
Yaş
39
Konum
istanbul
Karşılıksız birilerine birşey vermektir, mutluluk..

1250917952mutlulukzx8.jpg


Mutluluk adına bir hikaye dinlemiştim geçenlerde. Ünlü bir iş adamı dernek kurmuş, fakir halkın yaşadığı mahallelerdeki okulların teknolojik ihtiyaçlarını gideriyor, bilgisayarlarını kendisi alıyormuş. Sormuşlar niçin bu işe bu kadar önem veriyorsunuz? Gelirinizin önemli bir kısımını yardıma atfediyorsunuz diye. Başlamış anlatmaya..

Çocukluğundan itibaren mutluluğun malla, mülkle geleceğini, kariyerinin sahip olduğu arabanın evinin mutluluğu sağlayacağını söylemişler ona. Büyüdükçe hepsine sahip olmaya başlamış. Önce istediği gibi bir işi, sonra evi, arabası, zamanla iyi bir kariyeri, sözü geçen bir mertebesi olmuş. Ama bir türlü mutlu olamadığını farketmiş. Başka şeylere yönelmiş. Gezmiş, tozmuş, eğlenmiş. Ama değişen birşey yok. Hala eksik bir duygusu var; mutluluk.. Aklına gelen her yolu denemiş, zamanla bunalıma girmiş. Bakmış olmuyor intihar etmeye karar vermiş. Hayatına son vermeye karar verdiği sırada bir arkadaşı aramış. Açmış telefonu. Kendisinden borç istemiş. Demiş paranın bir önemi yok zaten ölüyorum, vereyim. Arkadaşına da parayı vereceğini ama geri istemediğini söylemiş. İtiraz etmiş arkadaşı yine de ısrarcı olmuş. Binbir minnetle teşekkür etmiş arkadaşı. Daha sonra değişik bir duygu hissetmiş. Daha önce hissetmediği bir huzur. Şimdiye kadar karşılıksız hiçbir şey vermemiş. Kimsenin bir ihtiyacını gidermemiş. Mutluluk duygusunun farkına varmış sonunda. Sonra dernek kurmuş ve mutluluğuna karşılıksız yardımlarıyla mutluluk eklemiş.

Mutluluk buyüzden karşılıksız verilenlerle gelir. Anne, baba evladını karşılıksız sever. Ve dünyanın en büyük mutluluğu anne şefkatinde vardır. Mutluluk çok kolay aslında, sadece yolunu bulmak gerek..
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Karşılıksız birilerine birşey vermektir, mutluluk..

1250917952mutlulukzx8.jpg


Mutluluk adına bir hikaye dinlemiştim geçenlerde. Ünlü bir iş adamı dernek kurmuş, fakir halkın yaşadığı mahallelerdeki okulların teknolojik ihtiyaçlarını gideriyor, bilgisayarlarını kendisi alıyormuş. Sormuşlar niçin bu işe bu kadar önem veriyorsunuz? Gelirinizin önemli bir kısımını yardıma atfediyorsunuz diye. Başlamış anlatmaya..

Çocukluğundan itibaren mutluluğun malla, mülkle geleceğini, kariyerinin sahip olduğu arabanın evinin mutluluğu sağlayacağını söylemişler ona. Büyüdükçe hepsine sahip olmaya başlamış. Önce istediği gibi bir işi, sonra evi, arabası, zamanla iyi bir kariyeri, sözü geçen bir mertebesi olmuş. Ama bir türlü mutlu olamadığını farketmiş. Başka şeylere yönelmiş. Gezmiş, tozmuş, eğlenmiş. Ama değişen birşey yok. Hala eksik bir duygusu var; mutluluk.. Aklına gelen her yolu denemiş, zamanla bunalıma girmiş. Bakmış olmuyor intihar etmeye karar vermiş. Hayatına son vermeye karar verdiği sırada bir arkadaşı aramış. Açmış telefonu. Kendisinden borç istemiş. Demiş paranın bir önemi yok zaten ölüyorum, vereyim. Arkadaşına da parayı vereceğini ama geri istemediğini söylemiş. İtiraz etmiş arkadaşı yine de ısrarcı olmuş. Binbir minnetle teşekkür etmiş arkadaşı. Daha sonra değişik bir duygu hissetmiş. Daha önce hissetmediği bir huzur. Şimdiye kadar karşılıksız hiçbir şey vermemiş. Kimsenin bir ihtiyacını gidermemiş. Mutluluk duygusunun farkına varmış sonunda. Sonra dernek kurmuş ve mutluluğuna karşılıksız yardımlarıyla mutluluk eklemiş.

Mutluluk buyüzden karşılıksız verilenlerle gelir. Anne, baba evladını karşılıksız sever. Ve dünyanın en büyük mutluluğu anne şefkatinde vardır. Mutluluk çok kolay aslında, sadece yolunu bulmak gerek..



canım çok teşekkürler.Konuma renk getirmişsin.Anlattığın hikayeyede bayıldım.

teşekkürler :teselli:
 
H

Hera

Misafir
mutluluk benim için sağlıklı olmak ardın da sevdiklerimle istediğim hayatı dilediğimce yaşabilmektir vede Sevdiğiceğimle Kocişimle He ranı hayatın paylaşıp gönlümüzce gezip tozmaktır :zuzu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst