Ballı ve tarçınlı kurabiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Ballı ve tarçınlı kurabiye

attachment.php


Malzemeleri

180 gr tuzsuz tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı bal
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 yumurta 2.5 su bardağı un

Üzeri için
1 yumurtanın akı
1/3 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, bal ve vanilya esansını derin bir kapta mikserle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu ilave edip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şekline getirip folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru buzdolabından alıp iki eşit parçaya bölün. Yarısını buzdolabına kaldırın. Diğer yarısını iki fırın kağıdı arasında merdaneyle, 3 mm kalınlığında açın ve kalp şeklinde kurabiye kalıbıyla kesin. Bisküvi hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta akını çırpıp üzerine sürün. Şeker ve tarçını bir kasede harmanlayıp bisküvi hamurlarının üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişirin. Bisküvileri fırından alıp ızgara telin üzerinde soğutun ve hava almayan bir kapta saklayın. Buzdolabında beklettiğiniz hamura hemen yada daha sonra aynı işlemi uygulayın. Ballı ve tarçınlı kurabiye artık hazır, afiyet olsun.

lezzet.com.tr
 

Ekli dosyalar

  • B_1.jpg
    B_1.jpg
    29,5 KB · Görüntüleme: 83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.699
Tepki
84.375
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende tarçınlı olan herşeyi yerim çok seviyorum :dusun:
 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.593
Tepki
2.292
Puan
113
Konum
...
Sadiş bugün bişiy yapmadın mı yahu,seni bekliyoz:deli:
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Yapamadim valla benim kücügün gaz sancisi vardi yine.
Maalesef baska zamana kaldi. :sinifsinif:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst