Ballı Limonata Tarifi
6 adet sert kabuklu limon
50 gram tozşeker
25 gram çiçek Balı
Su
Buz
YAPILIŞI
6 adet sert kabuklu limonun kabuklarını beyaz yerlerini almamaya dikkat ederek rendeleyin. Rendelediğiniz limonların kabuklarını bıçak yardımıyla çıkarın. Dilimlenme yerlerinden kesip rendelediğiniz kabukların üzerine alın ve sularını sıkın. Üzerlerine 50 gram tozşeker ve 25 gram çiçek balını ekleyin, elinizle ovarak karıştırın. Streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın ve 4-5 saat bekletin. Beklettiğiniz karışımın üzerine yarım litre kaynar su döküp karıştırın. Hazırladığınız limonatayı bir sürahiye süzüp üzerine 1 litre soğuk su ilave edin. Limonatanızı isterseniz taze nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ekolay