Ballı Limonata

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
balli_limonata.jpg


Ballı Limonata Tarifi

6 adet sert kabuklu limon
50 gram tozşeker
25 gram çiçek Balı
Su
Buz

YAPILIŞI

6 adet sert kabuklu limonun kabuklarını beyaz yerlerini almamaya dikkat ederek rendeleyin. Rendelediğiniz limonların kabuklarını bıçak yardımıyla çıkarın. Dilimlenme yerlerinden kesip rendelediğiniz kabukların üzerine alın ve sularını sıkın. Üzerlerine 50 gram tozşeker ve 25 gram çiçek balı’nı ekleyin, elinizle ovarak karıştırın. Streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın ve 4-5 saat bekletin. Beklettiğiniz karışımın üzerine yarım litre kaynar su döküp karıştırın. Hazırladığınız limonatayı bir sürahiye süzüp üzerine 1 litre soğuk su ilave edin. Limonatanızı isterseniz taze nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst