
Balkabaklı Pasta
Malzemeler:
2 paket bisküvi
50 gr erimiş margarin
1 çay bardağı süt
13 yemek kaşığı irmik
1 lt süt
8-9 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
50 gr margarin
1 paket vanilya
1,5 kilo bal kabağı
3 su bardağı şeker
2 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
2 bisküviyi 50 gr erimiş margarini ve 1 küçük çay bardağı sütü iyice yoğuruyoruz. Kelepçeli kalıba elimizle bastırarak yayıyoruz. Buzlukta 10 dakika kadar bekletiyoruz. Süt, irmik, şeker, hindistan cevizi ve margarini koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın vanilya ekleyerek ateşten alıyoruz. Bu aşamayı önceden hazırlayarak bir kenar da bekletiyoruz. 1,5 kilo tatlı kabağını normal tatlısını pişirir gibi 3 bardak şekerle pişiriyoruz. Soğuyunca çatalla püre haline getiriyoruz. Kalıbı buzluktan çıkarıp üzerine irmikli karışımı döküyoruz. Üzerine 1 bardak robotta çekilen cevizden serpiyoruz. Onun üzerine de kabak püremizi yayıyoruz. En üste yine kalan cevizi serpiyoruz. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletiyoruz. Dilimleyerek servis yaparken üzerine tahin döküyoruz. Afiyet olsunâ⬦
Alıntı