Balkabaklı Pasta

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
56415641.jpg


Balkabaklı Pasta

Malzemeler:

2 paket bisküvi
50 gr erimiş margarin
1 çay bardağı süt
13 yemek kaşığı irmik
1 lt süt
8-9 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
50 gr margarin
1 paket vanilya
1,5 kilo bal kabağı
3 su bardağı şeker
2 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:

2 bisküviyi 50 gr erimiş margarini ve 1 küçük çay bardağı sütü iyice yoğuruyoruz. Kelepçeli kalıba elimizle bastırarak yayıyoruz. Buzlukta 10 dakika kadar bekletiyoruz. Süt, irmik, şeker, hindistan cevizi ve margarini koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın vanilya ekleyerek ateşten alıyoruz. Bu aşamayı önceden hazırlayarak bir kenar da bekletiyoruz. 1,5 kilo tatlı kabağını normal tatlısını pişirir gibi 3 bardak şekerle pişiriyoruz. Soğuyunca çatalla püre haline getiriyoruz. Kalıbı buzluktan çıkarıp üzerine irmikli karışımı döküyoruz. Üzerine 1 bardak robotta çekilen cevizden serpiyoruz. Onun üzerine de kabak püremizi yayıyoruz. En üste yine kalan cevizi serpiyoruz. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletiyoruz. Dilimleyerek servis yaparken üzerine tahin döküyoruz. Afiyet olsun…
Alıntı
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bacım bundan istiyorum bende :cikolata:
Tarif için teşekkürler :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst