BALIK ÇORBASI
Malzemeler
1 adet orta boy balık (kırlangıç, levrek ya da mezgit) 1’er adet havuç, patates, soğan ve yapraklı kereviz 1 diş sarımsak 2 litre su Yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı krema 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı tereyağı
Balığı iyice yıkayın. Tuz ve sebzelerle birlikte, 2 litre suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Balığı soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta, limon suyu, nişasta ve kremayı mikserle çırpın. Bu karışımı, ılıttığınız balık suyuna dikkatlice katın. Karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ayıkladığınız balıkları ilave edin. Eritilmiş tereyağı ve kırmızıbiberi çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
ekolay