Balık Çorbası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1_2010201111056_29747.jpg


BALIK ÇORBASI

Malzemeler
1 adet orta boy balık (kırlangıç, levrek ya da mezgit) 1’er adet havuç, patates, soğan ve yapraklı kereviz 1 diş sarımsak 2 litre su Yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı krema 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı tereyağı

Balığı iyice yıkayın. Tuz ve sebzelerle birlikte, 2 litre suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Balığı soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta, limon suyu, nişasta ve kremayı mikserle çırpın. Bu karışımı, ılıttığınız balık suyuna dikkatlice katın. Karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ayıkladığınız balıkları ilave edin. Eritilmiş tereyağı ve kırmızıbiberi çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
ekolay
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Önceden asla balık çorbası içemem derdim ama oğluma ara ara yaptığımdan beri tadımlık içiyorum da çok lezzetli oluyor.Tarifte aynısı :)

Teşekkürler canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst