Bal Kabağı Tatlısı
Herkesin sevebileceği kadar güzel herkesin yapabileceği kadar kolay bal kabağı tatlısı tarifi Yüksek Topuklar’ da! Hazır mevsimi gelmişken bu nefis tatlıyı mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler,
* 2 kilo doğranmış bal kabağı
* 2 kilo toz şeker
* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
Hazırlanışı,
1. Bir gece önceden kabakları derin bir tencereye alıp üzerine toz şekeri dökün.
2. Bir gece bekledikten sonra tencereyi orta dereceli ateşe alın.
3. Kaynadıktan sonra ocağın altına iyi kısın.
4. Şerbet koyulaşana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
5. Tatlı piştiğinde tencerenin kapağını açıp soğumaya bırakın.
6. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alın.
7. Üzerine ceviz ya da fındık serpin.
Afiyet olsun