BAKLAVALI KEK
Keki için:
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Baklava hamuru için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon
Yapılışı:
hamur yoğrulur 15 bezeye ayrılır.bezeler küçük küçük merdaneyle açıldıktan sonra oklavayla üçerli üçerli büyütülür.9 beze açılıp tepsiye dizilir.
ortasına daha önceden ayrı bir yerde çırpılmış kek hamuru dökülür.
kalan 6 beze de üzerine açılarak serilir.büyük kareler halinde dilim dilim kesilir.
üzerine yağı kızdırılıp dökülür.fırından çıktıktan sonra da baklava sıcakkek daha önceden hazırlanmış soğuk şerbet dökülür.
Alıntı