Bağırsaklar için yoğurt!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
730816737606.jpg


Bağırsaklara yoğurt!

Kolon kanserinin teşhisi zor olduğu için tedavisi de güçtür. Bunun için kolonoskopi yaptırmanın yanı sıra manda yoğurdu da tüketmek gerekir

Kolon kanseri Türkiye'de en sık rastlanan kanser türlerinden biri olmasa da ölüm oranında ilk sıralarda yer almaktadır. 40 yaş üzerindeki kişilerde sonraki her on yılda 2 kat artış göstermektedir. 50 yaş üzerindekilerde yılda bir dışkıda gizli kan bakılması ve 3-5 yılda bir kolonoskopi yapılması tarama programı olarak önerilmektedir. Bazı besinler de kolon kanseri için uzmanlarca önerilir. İşte o besinler.

ENGİNAR
Bol bol sebze tüketin. Özellikle fasulye ve bezelye gibi baklagiller, kereviz, ısırgan otu ve havuç gibi sebzeler kolon kanserine karşı etkilidir. Kolon kanserine karşı en sağlıklı besinlerin başında enginar, brokoli ve soğan geliyor.

YABAN MERSİNİ
Her gün yaban mersini tüketin. İçerdiği antioksidan ve pterostilbenden dolayı yaban mersinin kolon kanserine karşı etkili olmaktadır.

YEŞİL ÇAY
Yapılan çalışmalar, yeşil çayın yoğun olarak içerdiği antioksidan sayesinde kanserli hücrelerin büyümesini engellediğini hatta bu hücreleri öldürdüğünü göstermiştir.

MANDA YOĞURDU
Sadece yoğurt yemek yetmez. Hem ev yapımı hem de manda yoğurdunu tüketmek bağırsak kanseri gelişimini neredeyse yarı yarıya indiriyor. Manda yoğurdu aynı zamanda diğer kanser türlerini önlemeye de fayda sağlıyor...

KEPEKLİ TAHILLAR
Toplam tahıl tüketiminizi artırın. Beyaz un, kolon kanserine karşı etkili olan birçok maddeden fayda elde edilememesine sebep olur.

ÇİLEK
Bol bol meyve tüketin. Çilek, portakal, limon, ahududu, kavun ve kiraz uzmanların önerdiği meyveler arasındadır. Özellikle turunçgiller içerdikleri limonen ile kanserli hücreleri öldüren lemfositleri uyararak tümörü önler.

Takvim
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
cılek tamam da
manda yogurdu ne oluyo arkadas engınar yesılcay:böö: nımet hepsı ama yıyemıyorum napıııım :bayil:
 

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.315
Tepki
2.323
Puan
113
Konum
...
bende severim yoğurdu:cistak:
uzun ömür yaşayanlar da hep yoğurttan behseder -alkis
 

çitlenbikk

Daimi Üye
Katılım
30 Mart 2013
Mesajlar
350
Tepki
366
Puan
63
Konum
istanbul
paylaşımın için teşekkürler, 2 yıldır şimdiye kadar tüketmediğim miktarda yoğurt ,süt,Enginar,Bezelye,Kayısı ve yeşil çay tükettim,bir de kırmızı lahana Sağlıklı mıyım evet
çok şükür. rejim yapanlara enginar ve bezelye yasaklılar listesinde dedi bir çoğu ben onları dinledim mi hayıırrrr, sağlığını etkilecek bir durum yoksa allahın bize bahşettiği sebze ve meyvelerin hepsinden dozu kaçımadan tüketeceksin, hepsinin ayrı bir faydası var bedenimize
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst