incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler
1 kilo süt
250 gr toz şeker
100 gr öğütülmüş badem
1 limonun kabuğunun rendesi
7 yaprak jelatin
300 gr. kremşantiy
Yapılışı

Bir cam kaba yaprak jelatini koyuyoruz ve tatlıyı yapmakta kullanacağımız soğuk sütten 5-6 kaşık alarak yaprakları ıslatıyoruz.
Diğer bir kapta süt, şeker, badem ve limon kabuğunu kaynatıyoruz. Ocaktan alıyoruz. Yumuşamış jelatin yapraklarını içine ekleyerek iyice eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu karışım iyice ılınınca içine kremşantiyi karıştırıp, kek kalıbına ya da dilediğiniz şekilli bir kaba dökerek bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis yapmadan 5 dakika önce kabımızı ılık suya oturtup servis kabına ters çeviriyoruz. Afiyetler olsun...
alinti

1 kilo süt
250 gr toz şeker
100 gr öğütülmüş badem
1 limonun kabuğunun rendesi
7 yaprak jelatin
300 gr. kremşantiy
Yapılışı
Bir cam kaba yaprak jelatini koyuyoruz ve tatlıyı yapmakta kullanacağımız soğuk sütten 5-6 kaşık alarak yaprakları ıslatıyoruz.
Diğer bir kapta süt, şeker, badem ve limon kabuğunu kaynatıyoruz. Ocaktan alıyoruz. Yumuşamış jelatin yapraklarını içine ekleyerek iyice eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu karışım iyice ılınınca içine kremşantiyi karıştırıp, kek kalıbına ya da dilediğiniz şekilli bir kaba dökerek bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis yapmadan 5 dakika önce kabımızı ılık suya oturtup servis kabına ters çeviriyoruz. Afiyetler olsun...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
alinti