Bademli Sütlü Tatli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler


1 kilo süt



250 gr toz şeker



100 gr öğütülmüş badem



1 limonun kabuğunun rendesi



7 yaprak jelatin



300 gr. kremşantiy




Yapılışı



DSC06834.JPG

Bir cam kaba yaprak jelatini koyuyoruz ve tatlıyı yapmakta kullanacağımız soğuk sütten 5-6 kaşık alarak yaprakları ıslatıyoruz.



Diğer bir kapta süt, şeker, badem ve limon kabuğunu kaynatıyoruz. Ocaktan alıyoruz. Yumuşamış jelatin yapraklarını içine ekleyerek iyice eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu karışım iyice ılınınca içine kremşantiyi karıştırıp, kek kalıbına ya da dilediğiniz şekilli bir kaba dökerek bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis yapmadan 5 dakika önce kabımızı ılık suya oturtup servis kabına ters çeviriyoruz. Afiyetler olsun...







alinti
DSC06840.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst