
Bademli hurma tatlısı
2 su bardağı irmik
4 su bardağı un
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç harcı için
300 gr hurma
40 adet tuzsuz kabuğu soyulmuş badem
Yarım çay bardağı su
Şerbet için
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Yarım çay bardağı su ile bir tencereye alıp 3-5 dakika pişirin. Bademleri ekleyip karıştırın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Portakal suyu, portakal kabuğu, sıvıyağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp karıştırın. Önce irmik, sonra unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle 2 mm kalınlığında inceltin. Bir su bardağı ağzı yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Her parçanın içine bir badem girecek şekilde harcı bölüştürün. Hamurları kapatıp fırın kabına sıralayın. 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti dökün. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Bademli hurma tatlısı artık hazır, afiyet olsun.
Alıntıdır...