Ayva Turşusu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
ayva_tursusu.jpg


Ayva Turşusu

1 litrelik konserve kavanozu

2 adet büyük ayva

3 su bardak kaynatılıp soğutulmuş su

2 su bardağı sirke (üzüm ya da elma)

3 çorba kaşığı deniz tuzu

1 tatlı kaşığı şeker

3-4 diş sarımsak

Kereviz yaprakları

Uygulama

Ön hazırlık olarak, kavanozu çok güzel bir şekilde kaynar su ile yıkıyorum. Ayvaları da dikkatlice yıkayarak şekilli kesme aparatı ile kesiyorum. Ayvaların kabuklarını soymadım. İlk yerken kabukları biraz sertti ama bugün kontrol ettiğimde daha yumuşak bir dokuya ulaştığını fark ettim.

Bir tencereye; su, sirke, (ben evde yaptığım elma sirkesini kullanıyorum) tuz ve şekeri koyarak kaynamaya bırakıyorum. Su kaynamaya başladığında soyulmuş sarımsak ve hazırladığım ayva toplarını ilave ediyorum.

Sadece 1-2 dakika kaynatıp, kenarda hazır bekleyen kavanoza, sıcak sıcak doldurarak, kereviz yapraklarını da en üste koyuyorum.

Kapağını sıkıca kapatıp, kavanozu ters çeviriyor ve tamamen soğuyunca kilere kaldırıyorum. En azından 2 hafta kapağını hiç açmadan bekliyorum.

Denemeniz tavsiyesi ile şimdiden kolay gelsin.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst