Ayva Tatlisi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
facebookta actigim yeni actigim yemek sayfamda ilk paylastigim hatta ilk kez denemis oldugum bir lezzetle bismillah dedim :)

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/603193_526677747357078_617252448_n.jpg

KAYINVALIDEMIN VERDIGI AYVALARI DEGERLENDIRMEK ICIN EN SON AYVA TATLISINDA KARAR KILDIM
SANIRIM TAM ZAMANI KI BU TARIF SIKCA KARSIMA CIKAR OLDU
IYIKIDE DENEMISIM BIZ COK BEGENDIK
DENEMEYENLER VARSA ARANIZDA KESSINLIKLE TAVSIYE EDERIM

AYVA TATLISI

MALZEMELER:
2adet ayva
1bucuk su bardagi toz seker
2-3 adet karanfil(ben eklemedim)
soguk su
1cubuk tarcin veya 1cay kasigi toz tarcin
ceviz
kremsanti(orjinalinde kaymak vardi)

HAZIRLANISI:
Ayvaların kabuklarını soyun ve enlemesine ikiye bölün.Çekirdek yataklarını çıkarın ve çekirdekleri bir kenara ayırın.
Teflon tencereye ayvaları orta kısımları yukarı bakacak şekilde dizin.Ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edin.Karanfili tarçını,ayva çekirdeklerini ve şekeri tencereye ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1 saat ayvalar yumuşayıncaya kadar taşmamasına dikkat ederek pişirin.
Tencerede soğutup ceviz ve kaymak ilavesi ile servis yapın...

Afiyet Olsun...

TARIFI YEMEK VAKTI BLOGUNDA GÖRÜP DENEDIM,KENDISINE BURDAN TSK LERIMI ILETIYORUM

NOT:burdaki marketlerde kaymak varmidir bilmiyorum hic gözüme carpmadi ama onun yerine kremsantiyle süsledim

EmetliEmine

Daimi Üye
Tepki
325
Ellerine saglik.Ben bi ayva receli yapayim dedim.Onuda daha koyulmadi az daha kaynasin az daha derken.Ocaktan aldigimda cok koyu degildi sonradan koyuldu gitti.Recelini bile zar zor becerdim.Pek de olmadi ama olsun artik.Tatlisini yapabilir miyim acaba?

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
canim ben yapabildimse emin ol sende yapabilirsin

rengini kirmizilastirmak icin
su yerine visne suyu,gida boyasi lohusa serbeti sekeri kullananlar varmis

ben oldugu gibi orjinal tarifle denedim

ilk denemem basarili ve harika bir lezzetle daha tanismis oldum bu vesileyle tavsiye ederim kessinlikle

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar