incitanemtuana
Daimi Üye
facebookta actigim yeni actigim yemek sayfamda ilk paylastigim hatta ilk kez denemis oldugum bir lezzetle bismillah dedim 
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/603193_526677747357078_617252448_n.jpg
KAYINVALIDEMIN VERDIGI AYVALARI DEGERLENDIRMEK ICIN EN SON AYVA TATLISINDA KARAR KILDIM
SANIRIM TAM ZAMANI KI BU TARIF SIKCA KARSIMA CIKAR OLDU
IYIKIDE DENEMISIM BIZ COK BEGENDIK
DENEMEYENLER VARSA ARANIZDA KESSINLIKLE TAVSIYE EDERIM
AYVA TATLISI
MALZEMELER:
2adet ayva
1bucuk su bardagi toz seker
2-3 adet karanfil(ben eklemedim)
soguk su
1cubuk tarcin veya 1cay kasigi toz tarcin
ceviz
kremsanti(orjinalinde kaymak vardi)
HAZIRLANISI:
Ayvaların kabuklarını soyun ve enlemesine ikiye bölün.Çekirdek yataklarını çıkarın ve çekirdekleri bir kenara ayırın.
Teflon tencereye ayvaları orta kısımları yukarı bakacak şekilde dizin.Ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edin.Karanfili tarçını,ayva çekirdeklerini ve şekeri tencereye ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1 saat ayvalar yumuşayıncaya kadar taşmamasına dikkat ederek pişirin.
Tencerede soğutup ceviz ve kaymak ilavesi ile servis yapın...
Afiyet Olsun...
TARIFI YEMEK VAKTI BLOGUNDA GÖRÜP DENEDIM,KENDISINE BURDAN TSK LERIMI ILETIYORUM
NOT:burdaki marketlerde kaymak varmidir bilmiyorum hic gözüme carpmadi ama onun yerine kremsantiyle süsledim
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/603193_526677747357078_617252448_n.jpg
KAYINVALIDEMIN VERDIGI AYVALARI DEGERLENDIRMEK ICIN EN SON AYVA TATLISINDA KARAR KILDIM
SANIRIM TAM ZAMANI KI BU TARIF SIKCA KARSIMA CIKAR OLDU
IYIKIDE DENEMISIM BIZ COK BEGENDIK
DENEMEYENLER VARSA ARANIZDA KESSINLIKLE TAVSIYE EDERIM
AYVA TATLISI
MALZEMELER:
2adet ayva
1bucuk su bardagi toz seker
2-3 adet karanfil(ben eklemedim)
soguk su
1cubuk tarcin veya 1cay kasigi toz tarcin
ceviz
kremsanti(orjinalinde kaymak vardi)
HAZIRLANISI:
Ayvaların kabuklarını soyun ve enlemesine ikiye bölün.Çekirdek yataklarını çıkarın ve çekirdekleri bir kenara ayırın.
Teflon tencereye ayvaları orta kısımları yukarı bakacak şekilde dizin.Ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edin.Karanfili tarçını,ayva çekirdeklerini ve şekeri tencereye ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1 saat ayvalar yumuşayıncaya kadar taşmamasına dikkat ederek pişirin.
Tencerede soğutup ceviz ve kaymak ilavesi ile servis yapın...
Afiyet Olsun...
TARIFI YEMEK VAKTI BLOGUNDA GÖRÜP DENEDIM,KENDISINE BURDAN TSK LERIMI ILETIYORUM
NOT:burdaki marketlerde kaymak varmidir bilmiyorum hic gözüme carpmadi ama onun yerine kremsantiyle süsledim