incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kışın sonu, baharın ilk günlerinde ayvaları değerlendirelim...
Malzemeler
- 3 adet ayva
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon
- 3 su bardağı su
1. Ayvaların kabuklarını soyun. Bir kaseye limon suyunu koyun ve ayvaları bu kaseye rendeleyin. Rendelerken limon suyuyla karıştırın, böylece ayvalar kararmaz. Ayvaların ortasındaki çekirdeklerden 6-7 tanesini atmayın.
2. Rendelenmiş ayvaları ve çekirdekleri bir tencereye alın. Ayvaların dibindeki limonlu suyu da tencereye dökün. Hepsini beraber 3 bardak su ile haşlayın. On dakika sonra şekeri ilave edin ve kaynatmaya devam edin. Kıvamı biraz koyulaşınca (onbeş dakika) ocağı kapatın. Soğudukça daha da koyulaşacaktır.
Not: Eğer reçeliniz çok koyu olursa biraz daha su ilave edip tekrar kaynatın. Eğer reçeliniz sulu ve tatsız olursa, şeker ilave edip kaynatın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
alinti