Ayva receli-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Kışın sonu, baharın ilk günlerinde ayvaları değerlendirelim...
Malzemeler
  • 3 adet ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 3 su bardağı su
Hazırlanışı
1. Ayvaların kabuklarını soyun. Bir kaseye limon suyunu koyun ve ayvaları bu kaseye rendeleyin. Rendelerken limon suyuyla karıştırın, böylece ayvalar kararmaz. Ayvaların ortasındaki çekirdeklerden 6-7 tanesini atmayın.
2. Rendelenmiş ayvaları ve çekirdekleri bir tencereye alın. Ayvaların dibindeki limonlu suyu da tencereye dökün. Hepsini beraber 3 bardak su ile haşlayın. On dakika sonra şekeri ilave edin ve kaynatmaya devam edin. Kıvamı biraz koyulaşınca (onbeş dakika) ocağı kapatın. Soğudukça daha da koyulaşacaktır.
Not: Eğer reçeliniz çok koyu olursa biraz daha su ilave edip tekrar kaynatın. Eğer reçeliniz sulu ve tatsız olursa, şeker ilave edip kaynatın.



alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
demek kalp carpintisina faydali
ben recelini diilde marmelatini cok yerim oda iyi gelirmi acaba?
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.786
Tepki
49.299
Puan
113
Yaş
40
Konum
Çıkmaz Sokak
tyu567oc0.png
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
sende benim gibisin desene arisim
recel diilde marmelat tercih ederim
ama cok nadir tüketirim :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst