Ayva Dolması

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
Malzemeler :

6-7 tane ekmek ayvası(orta büyüklükte)
250 gr. orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
4 kaşık tereyağı
2 kaşık salça
1 baş kuru soğan
4-5 dal maydanoz
4-5 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz-karabiber
hazırlanışı:

Ayvalar yıkanır kabukları soyulur kapak açılarak kesilir ayvaların içi oyulur (domates veya biber dolması için hazırlanan sebze gibi ) kararmaması için suya atılır diğer tarafta; kıyma pirinç kıyılmış maydanoz nane küp şeklinde doğranmış soğan tuz karabiber su ilavesiyle yoğrularak dolma içi hazırlanır. Ayvaların içerisine doldurulur.

Kapak parçaları kapatılır. Bir tence*reye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Bir tava içerisinde yağ eritilir.
Sulandırılmış salça koyularak karıştırılır iki su bardağı kadar su ilâve edilir tuz atılır kaynamaya başlayınca ayvaların üzerine boşaltılır suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
ayva-dolmasi-(malatya)-1959.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst