Atatürk'ün Erzincan'daki kireç taşından oyulmuş resmi

çiğdem

Aktif Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
103
Tepki
189
Puan
43
Yaş
50
Konum
istanbul
110620081988101ux5.jpg
Ekte gördüğünüz fotoğraflar benim tarafımdan 2003 yılının Temmuz ayında Erzincan`da çekildi. Şehrin 10km kadar Kuzeyinde kireçtaşlarını oyulmuş tam ATATÜRK`e yakışan dev bir eser ve tabiki Erzincan`da bulunan ordumuz tarafından yapılmış..


Sizinde bildiğiniz gibi bu portre o kadar büyükki, uçakla üzerinde 10,000m den uçulduğunda bile gözüküyor. Zaten bende resimleri 10km uzaktan telefoto ile çektim. Bu resimlerin yayımlanması için Milliyet, Hürriyet ve Cumhuriyet Gazetelerine yolladım ama hiç birinden cevap alamadım!!.


Ben 57 yaşımdayım ve 54 yaşıma kadar böyle büyük muhteşem bir ATATÜRK portresinin Erzincan`da dağlara oyularak işlendiğinden haberim yoktu... Bu resimleri şimdiye kadar benim yaşımda olan en az 100 arkadaşıma yolladım ama hiç kimsenin bundan haberi yok!!!. Size ricam bu portrenin hakkını
vermeniz bir belgesel yaptırak bunu halkımız paylaşmak. Buna bu günlerde çok ihtiyacımız var.

Bu muhteşem eserin inşaatında çalışmış (1976) Jeoloji Mühendisi Asteğmen bir akradaşım iş için beni oraya götürdüğünde çok etkilendim. Ama bu harika eserden Erzincan`lılar hariç maalesef hiç kimsenin haberi yok!!! Eğer bu konuda bir katkım olursa, ne mutlu bana.

KONU ALINTIDIR
kendi adıma ben hergün böle şeylerle karşılaştığım için gurur duyuyorum
Atatürk'e saygıların yitirmeye çalışıldığı zmnlarda bile onu yaşatmaya çalışmamız beni çok mutlu ediyor
Ne Mutlu Türküm Diyene
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst