Aşure

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Diğer Tarifim Aşure (nk83)

AŞURE

2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasulye
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru incir
2,5 su bardağı tozşeker (şekeri kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu

Süslemek İçin : Dolmalık fıstık,nar,kuş üzümü,hindistan cevizi,fıstıkiçi,

-Yapılışı-
Buğdayı 13 su bardağı suda 2-3 dak.kaynatın aynı suda 1 gece bekletin.Fasulye ve nohutu da ayrı ayrı kaselerde geceden ıslatın.
Ertesi gün fasulye,pirinci ve nohutu ayrı ayrı haşlayın suyunu süzün.Sonra buğdayı,fasulyeyi,nohutu,pirinci büyük bir tencerede birleştirip yumuşayana dek pişirin.
Kare kare kesilmiş kuru meyveleri bir süre ılık suda bekletip süzün ve tencereye ekleyin tüm malzeme iyice yumuşadıktan sonra
ateşten almaya yakın şekerini ve portakal kabuğunu+suyunu ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp küçük
kaselere paylaştırın.Tarçın,kuru üzüm,nar,hindistan cevizi,şamfıstık ve dolmalık fıstıkla süsleyip soğuduktan sonra servis edin...

Not :İçine arzu ettiğiniz yaş veya kuru meyveleri koyabilirsiniz


 

Ekli dosyalar

  • 58578.jpg
    58578.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 125
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
Yok bu bayağı oldu yeni bir tarif değil :findikim: sağol balım :eek:pucuk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst