Yapmak isteyenlere fikir olsun..
Kalabalık bir aile olmadığım için yaklaşık 10 kiloluk tencerede yaptım.
Malzemeler;
1 bardak kuru fasulye,
1 bardak nohut
500 gram buğday
2 su bardağı şeker
Kuş üzümü
Kuru üzüm
Fıstık
Kayısı
İncir
Süslemek için fındık tarçın.
Nar, fıstık, hindistan cevizi.
Yapılışı;
Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ıslatıyoruz.
Ertesi gün fasulye ve nohutu haşlıyoruz.
Buğdayı hafif patlayana kadar haşlıyoruz.
Sarı suyunu döküyoruz.
Tekrar su ilave edip kaynatıyoruz.
Daha sonra haşladığımız nohut ve kuru fasulyeyi ilave ediyoruz.
Kuru üzüm kayısı incir ayrı ayrı kaynar suya sokup çıkarıyoruz 2-3 dakika.
Onlarida kaynayan aşurelik malzemeye karıştırıyoruz.
Üzerini fındık ,nar ,fıstık ve tarçınla süslüyoruz.
Afiyet Olsun
Son düzenleme: