Aşure
Yarım kg buğday
Yarım kase nohut
Yarım kase kurufasulye
1 nescafe fincanı pirinç
1 su bardağı kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı tozşeker (şekeri kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 tarçın çubuğu
4-5 karanfil
Göz kararı incir (kuru üzüm gibi doğranmış) portakal kabuğu ve vişne reçellerinin sadece taneleri
1 çay bardağı kuru meyve (kek-kurabiye için satılanlardan)
1 ayva
2 elma
1 sert armut
1 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için :Tarçın,hindistan cevizi,fındık,ceviz ve dolmalık fıstık
-Yapılışı-
Buğdayı suda 1 taşım kaynatın aynı suda 1 gece bekletin.Fasulye ve nohutu da ayrı ayrı kaselerde geceden ıslatın.Ertesi gün buğdayı ve pirinci iyice pişirin.Fasulye ve nohutu ayrı ayrı haşlayın suyunu süzün.Sonra buğdayı,fasulyeyi,nohutu,büyük bir tencerede birleştirip kaynatın.Kare kare aynı boy kesilmiş kuru meyveleri bir süre ılık suda bekletip süzün tüm malzemeleri ekleyip iyice yumuşadıktan altını kapatıp küçük kaselere paylaştırın.Tarçın,hindistan cevizi,ceviz ve dolmalık fıstıkla süsleyip soğuduktan sonra servis edin...
Not :İsteğe göre nar,kuş üzümü gibi malzemelerde eklenebilir