Aşuremi aşure zamanı yapmıştım ama ancak fırsat buldum
Yapmak isteyenlere fikir olsun..
Kalabalık bir aile olmadığım için yaklaşık 10 kiloluk tencerede yaptım.
Malzemeler;
1 bardak kuru fasulye,
1 bardak nohut
500 gram buğday
Kuru üzüm
Fıstık
Kayısı
İncir
Süslemek için fındık tarçın.
Yapılışı;
Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ıslatıyoruz.
Ertesi gün fasulye ve nohutu haşlıyoruz.
Buğdayı hafif patlayana kadar haşlıyoruz.
Daha sonra haşladığımız nohut ve kuru fasulyeyi ilave ediyoruz.
Kuru üzüm kayısı incir ayrı ayrı kaynar suya sokup çıkarıyoruz 2-3 dakika.
Onlarida kaynayan aşurelik malzemeye karıştırıyoruz.
Üzerini fındık ve tarçınla süslüyoruz.
Afiyet Olsun
