Aspirin maskesi

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
kızlar neti dolanırken bir hatunun yazdıklarına denk geldim dikkatimi çekti sizinle paylaşmak istedim....işte....


attachment.php




Yeşil çay, toz şeker, bal ve elma sirkesi ile hazırladığım ve çok çok memnun olduğum peeling‘den sonra, bu sefer size gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir maske var: Aspirin maskesi. Bunu da birkaç arkadaş, neredeyse 2 aydır kullanıyoruz ve çok memnunuz. O yüzden artık paylaşmanın zamanı geldi.



Tabii ki ilk başta söyleyelim: Aspirine alerjiniz varsa, bu postun devamını hiç okumayın bile:) Aspirin, salisilik asitten oluşuyor. Ateş düşürücü özelliğe sahip olmasının yanında, ufak çaplı ağrıları kesici özelliği de hepimiz tarafından biliniyor. Bunun dışında Aspirin’in cilde de olumlu etkileri var. Aspirin cildi ölü deriden arındırıp, cildin kendisini yenilemesine yardımcı oluyor. Ciltteki lekeler (özellikle güneş sebebiyle oluşanlar), kırışıklıklar ve akneler üzerine de çok olumlu etkileri var. Balın cilde faydalarından daha önce bahsetmiştik zaten.

Gelelim maskeye… Cildinizin temiz olduğunu varsayıyoruz. 3 tane Aspirin’i (üzeri kaplı-coated olmayacak, suda eriyebilsin diye) avcunuza veya bir çay tabağına koyun. Üzerine çay kaşığı ile su eklemeye başlayın. Bir kaşık koyup Aspirin’leri eritin. Yüze sürülebilecek kıvamda bir macun elde etmemiz lazım. Eğer gerekirse, biraz daha su ekleyerek Aspirin’li macunu elde edin. Ardından üzerine bir kaşık kadar bal ekleyip, Aspirin’lerle, balı da karıştırın. Maskeniz hazır bile. Toplam 60 saniyeden az bir sürede, süper bir maske hazırlanabiliyor!

Videolu bir anlatım isterseniz, YouTube’daki bu videoya bakabilirsiniz.

Göz çevrenize pek getirmeyerek, tüm yüzünüze maskeyi sürün. 15 dakika yüzünüzde maske ile bekleyin. Ardından, eğer peeling etkisi de görmek istiyorsanız, parmaklarınızı ıslatarak hafifçe yüzünüzü ovun. Sonra bir daha ıslatın biraz daha ovun, bir daha, bir daha. En sonunda da cildinizi durulayın. Bakın bakalım cildiniz bir bebek poposu gibi yumuşak olmuş mu?

Evde bal yoksa, Aspirin’i doğrudan yüzünüze sürebilirsiniz, ama kurudukça pul pul olup dökülüyor biraz. Bu maskeyi haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz. Toz şekerli-sirkeli peelingden çok daha yumuşak oluyor tabii. Haftada bir kere toz şekerliyi, bir kere de Aspirin’liyi uygulayabilirsiniz mesela, ben öyle yapıyorum. Artık cilt tipinize göre kendiniz karar vereceksiniz.

alıntıdır...
 

Ekli dosyalar

  • aspirin-maskesi1.jpg
    aspirin-maskesi1.jpg
    61,7 KB · Görüntüleme: 90

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler canım. Ben artık hamilelik sonrası denerim-ayse
 
G

guzelcem

Misafir
Benim aspirin kalmamış dışarı çıkıcam eczaneden alıp gece yaparım sonucuda buraya yazarım zuzucuk:lilav:
 
G

guzelcem

Misafir
heheheh yeni geldim çarşıdan aldım aspirini bu seferde balı unutdum:( beni bir telaş sardı eşyaları topluyorum taşıncam başka bir eve :( her şeye yetimeye çalışıyorum bana dua edin canlarım.yapınca sana bilgi veririm:)
 
OP
zuzu44

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
işe yaramıyo kullandım canım ya 2 senedir hat safhada unutkanlığım öyle böyle değil arkadaşıma randevu veriyorum bakırköyde buluşucaz bekle beni diye sonra ben basıp başka bir arkadaşıma gidiyorum oturmaya arkadaşım arıyo nerdesin bekliyorum diye ben de diyorum arkadaşımdayım tabi arkdaşımda yine unuttun diyip sinirle kapatıyo tlf:kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst