Aşk-ı Memnu -2008

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
"Beren bazı ağlama sahnelerinde kötü ama bazılarında değil","Hatıla Sevgili'de genç kızı canladırırken iyidi ama olgun kadın rolünde zorlandı"...

Bazen şaşırıyorum biz burada bir oyuncudan yani "canlandırdığı role bürünebilen" birinden mi bahsediyoruz yoksa yarışma katılımcısı,sıradan güzel bir genç kızdan mı?Ne demektir "bazı sahnelerde/rollerde iyi ama bazılarında değil”? Önce “aktör” kelimesinin genel tanımını yapayım: Oyuncu rolüne hayat verir,hem kendi içinde hem de izleyicinin gözünde o karakterle bütünleşir;oyuncu ve canlandırdığı karakter ayrı ayrı bireyler değillerdir sahnede. Bu açıdan bakıldığında bir oyuncu için “şu sahnede iyi,öbüründe iyi değil” diyebilir miyiz? Sorunun cevabı konusunda herkes hemfikirdir sanıyorum...

Özetle demek istediğim “kendini oynamak” oyunculuk değildir;herkesin yapabileceği bişeydir. Mesela bana “gel bir aile-gençlik(!?) dizisinde yirmi yaşında hala üniversiteye hazırlanan bir kızı canlandır” deseler,alnımın akıyla bu işin altından kalkabilirim!!Çünkü kendim gibi davranmak zaten yaptığım bişeydir;beni zorlamaz! Ehh,bu bağlamda durumumu Beren’ninkiyle ile karşılaştırırsak vardığım sonuç Beren Saat’in “rol yap(a)madığı”,bütün dizilerde-filmlerde kendini oynadığıdır.

Haa,tamam oynasın kendini onu izlemek isteyen insanlar için çevrilen dizilerde ama yapamadığı halde kendinden başka bir “karakteri” canlandırmaya çalışmasın!Hele hele Bihter gibi romanın-dolayısıyla da dizinin-kalbini oluşturan karaktere hiç bulaşmasın!

Beren Saat hakkında Aşk-ı Memnu’dan önce hiçbir fikrim yoktu;bu başlık altında okuduğum yorumlardan(sevenlerinin yorumları dahil) çıkarabildiğim sonuç sadece “güzel-sevimli kız,ekrana yakışıyor;oyunculuğu da fena değil” oldu ne yazık ki..Oysa bu özellikler Bihter karakterini canlandırabilmek için yeterli değil..Şimdi “romanı mahvedecekler” diye serzenişte bulunan insanları daha iyi anlar oldum. Halbuki başlarda kötü bir iş çıkmayacağına dair umutlarım vardı..
Alıntı
 

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
27082008053944.jpg


1. Bölüm




Aşkı arayan bir aşk hikayesi

Adnan, on bir yıl önce eşini kaybedince, sosyal hayattan uzaklaşıp köşküne çekilmiş bütün ilgisini kızı Nihal ve oğlu Bülent’e vermiştir. Aile yadigâri emektarları ve çocukların yarı Fransız dadısı ve hamiliğini yaptığı uzak akraba çocuğu Behlül ile İstanbul’un en önemli yalılarından birinde yaşayan Adnan Bey, yine İstanbul’un tanınmış ailelerinden Melih Bey takımından Firdevs Hanım’ın kızı Bihter’le yıllar sonra tekrar karşılaştıktan sonra, unuttuğu duyguları yeniden hatırlamaya, kış ortasında baharı filizlendirmeye başlar.
Firdevs Hanım çok hırslı bir kadındır. Kızlarıyla rekabet halindedir. Kocasının ani ölümü bile onu cemiyet hayatından uzaklaştıramamış, her önemli davetin en dikkat çekici yüzü olmaya devam etmiştir.
Bihter babasının ölümünden sorumlu tuttuğu annesine kin duymakta ve Firdevs Hanım’ın kızı olarak anılmaktan büyük utanç duymaktadır. Yalnızlığın ve hüznün içinde Adnan Bey’le karşılaştığında onun güvenli elini tutar ve yeni hayatına doğru yürümeye başlar.
Öte yandan Firdevs Hanım için de Adnan Bey en cazip eş adayıdır. Onu elde etmeye çalışırken kızı Bihter’le yolları kesişir ve anne kız arasında yıllarca sürecek büyük bir çatışma başlar.
Bihter, Adnan Bey’in köşkünde huzuru, güveni, mutluluğu ararken, tutkuyla tanışır. Behlül ve Bihter birbirlerine doğru sürüklenirler. Yasak aşkları bu ailedeki herkesi ayrı ayrı etkileyecektir. Masumiyet, ihanet bulutlarıyla gölgelenir. Tutku ve aşk sadakati esir alır.
 
OP
~ RQS£ ~

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
bencede yaprak dökümünün yerine geççek gibi galiba yaprak dökümüde son sezonmuş
 
G

GuL_CiCeGi

Misafir
evet bencede güzele benzıyor bende izleyecegim.. ama ne olursa olsun bence yaprak dökümün yerini alamaz....
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
bu akşam ılk bolumu yayınlanıyor ben izleme taraftarıyım bence rekor kıracak bır dızı gibi gelıyor ama bakalım yınede ızlemeden bişey demıyım yarın yorumumu yaparım izledıkten sonra:D
 

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
Evet izledim belki ilerleyen bölümlerde daha sürükleyici olabilir fakat ben yaprak dökümünün yerine geçeceğini düşünmüyorum.
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
bende ızledım guzel bır fılm dı yaprak dokumu gibi dizi yada asmalı konak gibi bu tur dızıler çok zamanla gelebılır ancak çunku gerçektende tarıhı eserlık dızıler onlar giibbi olamaz chatlack kardeşime katılıyorum ama bu dızıde surukler belkı ılk bolumu dolayısıyla ılerkı bolumlerınde guzel surprızler olabılır. benım arkadasımda bu dızıde bırde yaprak dokumunde fıguranlık yapıyor:)
 

türkiz

Yeni Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
17
Tepki
8
Puan
3
Konum
İstanbul
:salincak:Eşimle ilk tiyatroya gittiğimizde Aşk ı Memnu oynuyordu.Çok sevmiştim.Bu dizinin anlamı benim için büyük izlediğim kadarı ile Beren Saat iyi oyunculuğunu burdada gösterdi.Ama burda asıl kendini aşan birisi var oda hep aşk dizilerinin romantik çocuğu Best World dünya birincimiz Behlül rolüyle Kıvanç Tatlıtuğ:ask::ask::ask:
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
ay dunku bölümü harıkaydı firdevs hanım nasıl mor oldu hehehehe
guzelleşiyor dizi bence reytınglere girecek ben çok sevdım hatta eşimi bıle bağımlı yaptım dızıye ahahahhaha
 

anneyimben

Daimi Üye
Katılım
9 Eylül 2008
Mesajlar
628
Tepki
598
Puan
93
Konum
istanbul
kızlar bende ızledım..super bır dızı..
fakat sonuna kadar neler olcak bılıyorum..
ve fılm nasıl sonuclanıyor bunuda bılıyorum..:dislek:

sölim mi ? :rujsigara:
 

peri_kizi

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2008
Mesajlar
563
Tepki
292
Puan
63
Konum
france
guzel bir dizi, severek izliyorum:p
benim icin 1. yaprak dokumu
2 . dudaktan kalbe
3. bu dizi
:)
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
1.Bölüm Özeti:

Adnan Ziyagil on bir yıl önce eşini kaybedince, sosyal hayattan uzaklaşıp köşküne çekilmiş bütün ilgisini kızı Nihal ve oğlu Bülente vermiştir. Aile yadigari emektarları ve çocukların yarı Fransız dadısı ve hamiliğini yaptığı uzak akraba çocuğu Behlül ile İstanbulun en önemli yalılarından birinde yaşayan Adnan bey, yine İstanbulun tanınmış ailelerinden Melih bey takımından Firdevs hanımın kızı Bihterle yıllar sonra tekrar karşılaştıktan sonra unuttuğu duyguları yeniden hatırlamaya, kış ortasında baharı filizlendirmeye başlar..

Firdevs hanım çok hırslı bir kadındır.. Kızlarıyla rekabet halindedir.. Kocasının ani ölümü bile onu cemiyet hayatından uzaklaştıramamış, her önemli davetin en dikkat çekici yüzü olmaya devam etmiştir..

Bihter babasının ölümünden sorumlu tuttuğu annesine kin duymakta ve Firdevs hanımın kızı olarak anılmaktan büyük utanç duymaktadır.. Yalnızlığın ve hüznün içinde Adnan beyle karşılaştığında onun güvenli elini tutar ve yeni hayatına doğru yürümeye başlar.. Öte yandan Firdevs hanım için de Adnan bey en cazip eş adayıdır.. Onu elde etmeye çalışırken kızı Bihterle yolları kesişir ve anne kız arasında yıllarca sürecek büyük bir çatışma başlar..
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
2.Bölüm Özeti:

Teklifi Bihter tarafından kabul edilen Adnan büyük bir mutluluk ya?amaktad?r. Ancak durumu Nihal`e nas?l açıklayacağı konusunda tedirgindir.

Ailesinin, özellikle kızının kabulü onun için önemini korumaktadır. Bihter`in annesine duyduğu öfke, Adnan`la ilişkisini bir intikam planı haline getirmiştir.

Her şeyi açıklamak için doğru zamanı beklemektedir. Ailelerin birbiriyle yakınlaşması için Adnan`ın verdiği yemek daveti, bazı olayların açığa çıkmasının da başlangıcı olacaktır.

Her şeyden habersiz olan Firdevs Adnan`la ilgili hayaller kurarken, Behlül de ilk kez Bihter`e farkli bir gözle bakmaya başlamıştır.

Adnan`la evlenerek mali durumunu da düzeltmeyi planlayan Firdevs`i büyük bir sürpriz beklemektedir.
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bölüm 3:

Adnan`ın Bihter`le evlenmek istediğini öğrenen Firdevs sinir krizi geçirir. Adnan`a Peyker ve Nihat`ın önünde hakaret eder. Firdevs ve Bihter arasıdaki çatışma artık savaşa dönmüştür
b03_01.jpg

Adnan ve Bihter`in evlilik kararından memnun olmayan tek kişi Firdevs değildir. Nihal de bu karar karşısında büyük bir şok yaşar. Babasının çalışma odasında Bihter`in tablosunu bulması, kendisini giderek önemsiz hissetmesine neden olur. Bunun sonucunda Nihal, kardeşini ve Beşir`i alarak adaya, halasının yanına gider.
b03_02.jpg

Bihter`le şiddetli bir tartışma yaşayan Firdevs taktik değiştirmeye karar verir. Adnan`dan özür diler ve sempatisini kazanırken; Bihter`i gizlice kışkırtmakta ve yaralamaktadır.

Bihter ve Adnan`ın yemeğe çıktığı bir gece evde yalnız kalan Deniz ise büyük acı çekmektedir. Aynı gece bahçede Behlül ve Bihter`in konuşmasına tanık olur. Ancak onu asıl üzen, Adnan`ın Bihter`e duyduğu sevginin artık engellenemez olduğunu görmektir
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bölüm 4.

Bihter, Adnan ve ailesi hep birlikte çiftliğe gidiyor. Firdevs`te bu gezintiye bir manevra ile kendini davet ettiriyor. Ve Behlül, Firdevs ile kızı Bihter arasındaki çekişmenin farkına varıyor.
b04_01.jpg


Nihal, babasının yalnız olduğunu düşünerek sürpriz yapmak için eve geldiğinde, Adnan Bey`i Bihter`le baş başa görünce, babasının kendisine yalan söylediğini düşünerek yıkılır.
b04_02.jpg


Adnan, Nihal`in tekrar güvenini kazanmak için güzel bir sürpriz hazırlar. Nihal, babasının büyük jesti karşısında mahcup olur ve babasını mutlu etmek için Bihter`e daha yakın olmaya karar verir.

b04_03.jpg


Aile, çiftlikte kalan Bülent`i almaya hep birlikte gitmeye karar verir. Bihter de ilk kez Adnan Bey`in ablası Arsen ile tanışacaktır. Firdevs de bir manevrayla kendini davet ettirir. Çiftlikte yaşananlar, Adnan`ın sevincine gölge düşürür.

b04_04.jpg


Firdevs Hanım, Bihter için bu evliliğin kolay olmayacağını görerek içten içe sevinmektedir. Bihter, annesini haklı çıkarmamak için evlilik tarihini daha da öne alır. Behlül, Firdevs Hanım ile Bihter arasındaki çekişmenin farkına varır.

b04_05.jpg


İstanbul sosyetesi yılın düğünü sayılacak bu önemli olayı sabırsızlıkla beklemektedir. Nihal de Bülent de babalarının düğünü için heyecanlıdır. Firdevs Hanım için bu düğün yine bir gövde gösterisi olacaktır. Ama Adnan ve Bihter her türlü gösterişten uzak, sade ve şık bir düğünde ısrarlıdır. Düğün günü, yılın düğünü, yılın skandalına dönüşür.

b04_06.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst