Aşırı kıskançlık paranoya nedeni

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
6BB36754C2337F499202E911r.jpg


Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatristi Dr. Haluk Gülmez, aldatılma korkusuyla yaşayan kıskanç eşlerin, mutsuz bir hayat yaşadıkları gibi birlikte oldukları kişiye de hayatı zehir ettiklerini söyledi. İnsanda bir miktar kıskançlık olmasının son derece doğal olduğunu hatırlatan Dr. Gülmez, şunları söyledi: "Tamamen mantık dışı olan aşırı kıskanmalar, insanlarda paranoyik bozukluk oluşumuna yol açıyor. Hastalık boyutuna gelmiş kıskançlığın tedavisi son derece zor oluyor. Aşırı kıskanç kişiler, intihara ya da cinayete bile teşebbüs edebilecek hale gelebiliyor.
 

niliş

Aktif Üye
Katılım
18 Ağustos 2008
Mesajlar
100
Tepki
78
Puan
28
Yaş
45
Konum
izmir
kıskançlık durup dururken ortaya çıkmıyor önce güven sarsılıyor sonra paronayaklık başlıyor sonra hastalık derecesine varıyor eşler çok önemli güveni sarsmamak yok etmemek çok önemli
 

bonita84

Yeni Üye
Katılım
3 Ekim 2008
Mesajlar
11
Tepki
8
Puan
3
Yaş
40
Konum
HATAY
ayyyy hiç sormayın kıskançlık zor bişe ben tam nişanlanacakken tanışma döneminde vazgeçtim hayatı insana zaindan ediyor.
 

peri_kizi

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2008
Mesajlar
563
Tepki
292
Puan
63
Konum
france
once kendime sonra esime guvenim tam oldugundan 6 yillik evliyim ve hiiic kiskanclik sahneleri yasanmadi yasanmaz bizim evde,yani benden kaynaklanan demek istiyorum, ama esim cok kez kiskanmistir :)
kiskanclik bir insani kisitlama ozgurlugunu elinden alma derecesine kadar gelmis ise ozaman iki taraf icinde tehlike canlari caliyor demektir !!!
kizlarrrr erkeginizi bunaltmayin derim ben :)
esim beni daha cok kiskanir ve sen beni sevmiyormusun hic kiskanmiyorsun askim diye dert yanar, bende seviyorum seni ama sana guveniyorum derim :)
halbuki birazda yapi meselesi bende o yapida biride degilim, ama boyle olmasi cok iyi, o benim uzerime daha cok dusuyor :)
boylesi guzel bence :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst