Arpa Şehriyeli Mantarlı Salata

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya



arpasehriyelimantar.jpg

MALZEMELER
1 Kg.Mantar
1 Bardak arpa şehriye
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Su bardağı süzme yoğurt
2 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı mayonez
Yarım demet dereotu
Üzeri için
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı pulbiber
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Mantarları yıkayalım ve küçük küçğk doğrayalım. 1 kaşık yağda mantarlar suyunu çekene kadar haşlayıp (kararmasını önlemek için
bir iki damla limon suyu damlatalım) tuzunu atalım, ve ılımaya bırakalım. Şehriyeyi de yumuşayıncaya kadar haşlayıp ılıtalım.
Ilıtırken karıştıralım, birbirine yapışmasın. Hepsini bir kaseye alalım, içine yoğurdu ve mayonezi, ince kıydığımız dereotunu katıp
karıştıralım. Cevizin yarısını içine ekleyelim. Diğer yarısıyla da üstünü süsleyelim. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağında
kızdırılmış biber gezdirip cevizle süsleyerek servis yapalım.
alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst