Aromatik salata sosları
EKŞİ SALATA SOSU
Malzemeler:
1 kahve fincanı sirke, 3 kahve fincanı margarin, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan, 1 kahve kaşığı hardal, 1 kahve kaşığı tuz, karabiber.
Hazırlanışı:
Kıyılmış soğanı sarımsakla beraber küçük bir havanda dövüp diğer malzemelerle karıştırarak arzu ettiğiniz zaman istediğiniz salataya kullanabilirsiniz.
Parmesan Peynirli Salata Sosu
Malzemeler:
Yoğurt: 75 gr, Mayonez: 35 gr, Permasan Peyniri: 100 gr, Maydanoz: 1 ad, Taze kekik: 10 gr, Mercanköşk: 10 gr, Sarımsak: 3 diş, Tuz: 15 gr, Karabiber:15 gr taze çekilmiş.
Hazırlanışı:
Maydanozları ince ince doğrayalım. Bütün malzemeleri mayonez tenceresine koyup 15-20 dakika aralıksız çırpalım ve ağzını kapatıp hava almayacak şekilde dolapta saklayalım. 4-5 gün sosu dolapta saklayabilirsiniz.
İtalyan Usulü Salata Sosu
Malzemeler:
1.5 çorba kaşığı mayonez, 2 çay kaşığı hardal, 2 çay kaşığı sarımsak, 1 çorba kaşığı krema, 1 çay bardağı zeytinyağı.
Hazırlanışı:
Sarımsağı ince ince kıyın, mayonez ve kremayı çatalla karıştırıp sarımsak ve hardalı ilave edin. Bu karışımı karıştırarak, yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. İstenirse dövülmüş ceviz ilave edilebilir.
Alıntıdır...