Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Arnavut Ciğerim

Konu, 'Et ve Tavuk yemekleri' kısmında Şekerpare tarafından paylaşıldı.

  1. Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Ciğerin sadece bu halini seviyorum :sirin: Aceleye geldiğinden özene bözene yapamadım ama resmi idare edin artık

    [​IMG]


    Arnavut Ciğeri:

    350 gr. minik kuşbaşı doğranmış ciğer
    1 tepeleme yemek kaşığı un
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    Tuz

    Süslemek İçin:

    3-4 adet patates
    1 adet kuru soğan
    5-6 dal ince doğranmış maydanoz
    Tuz,sumak

    Kızartmak İçin:

    Sıvıyağ

    Patatesi soyup küp olarak doğrayıp tuzlayın. Kızgın yağda kızartın.

    Un, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırın. Derin bir kaba aldığınız ciğeri üstüne unlu karışımı döküp unla ciğeri harmanlayın. Kızgın yağda ciğeri kızartın.

    Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, maydanoz ve sumakla harmanlayın.

    Servis tabağına önce kızarmış patatesi alın ve üstüne önce arnavut ciğeri sonra da soğanlı maydanozu yerleştirip servis yapın.

    Afiyet olsun.
     
    flamingo, nk83, aslı0909 ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  2. sadiye

    sadiye Admin

    Kayıt:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    60.987
    Beğeniler:
    56.346
    Cok severim, harika görünüyor.
    Tabagi alip kacasim geldi. :hihi:
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  3. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Döktürmüşsün bugün şekerparem

    Ciğerle pek aramyok ama senin tabak harika görünüyor

    Benim aslında ciğer yemem lazım demir eksikliği var bende

    Eşim hepkızar alıyım da yap diye,senin tarifin hoşuma gitti..

    İlk fırsatta aldırıp denicem..Çocuklarda bu şekilde sever yanında patates soğan salatası....
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  4. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Bu arada tariflerin çok güzel,yenilerini de bekliyoruz
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  5. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Canım benim :hihi:

    Bende ciğeri hiç sevmem canım.Daha önce soğanlı tavada soteliyordum.Kekiği bol bol atıp yemeye çalışıyordum ama bu halini oldujm olası seviyorum.Dene mutlaka seveceksin.Çocuklara gelince;benim oğlum benden çok yedi desem yeridir.hatta tabağındakiler bitti anneee daha yokmu dedi ve benim tabağımdakilere saldırdı :hihi:

    Eski tariflerimde var canım.Bulabilirsen bakabilirsin :hihi: Bazen böyle oluyorum.Ekleyesim geliyor bazen eklemeye üşeniyorum çünkü netteki tariflere uymuyorum çoğu zaman :uzgun: Karıştıtıp kendimce bişeyler ekleyip çıkarıp öyle yapıyorum.
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  6. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Harika yapıyosun canım,gayet güzel tariflerin..

    Ben hepsini çok beğendim
     
    bitter_im ve Şekerpare bunu beğendi.
  7. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Teşekkür ederim canım benim
     
    Fındık Kurdu ve bitter_im bunu beğendi.
  8. bitter_im

    bitter_im Admin

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    63.968
    Beğeniler:
    52.427
    Ellerine saglık bitanem :ask:
     
  9. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504

    Teşekkür ederim canım :eek:
     
    bitter_im bunu beğendi.
  10. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    @Şekerpare m bu tarifi tavuk ciğere uygulasak nasıl olur acaba
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  11. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Süper olur :eek:
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  12. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    Sakatat yiyemiyorum ama tabağın çok albenili Şekerparem :istebu:ellerine sağlık:sevindirikasli:
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  13. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504

    İnan bana bu haliyle yersin.Dene derim.Çünkü bende sevmem normalde :eek:
     
  14. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    ... @Şekerparem tarifi yazdım yağda kızart demişsin ama ciğer kendi suyunu çektikten sonra mı ekliyorsun yağı
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  15. flamingo

    flamingo Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Şubat 2009
    Mesajlar:
    7.875
    Beğeniler:
    6.647
    bir defa yaptım ve çöpe gitti pişmemişti.Yagınımı az koymuştum acaba..ellerine sağlık harika görünüyor
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  16. datlu sapuk

    datlu sapuk Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Ocak 2014
    Mesajlar:
    655
    Beğeniler:
    618
    Cok severim harika görünüyor canım ellerine saglik:eek:
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  17. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Canım benim hayır.Ciğeri güzelce yıka ondan sonra una bula ve fazla yağını süzgü yardımıyla ele.Kızgın yağa(burası çok önemli kesinlikle kızgın olmalı) at.2-3 dk tut al.Ayarını kaçırırsan ya kuru olur yada pişmez.Bazen sos içinde bikaç saat beklettiğimde olur ama bunu sossuz yapmıştım.Çıtır çıtır şahane oluyor.

    Yağının kızgın olması çok önemli canım.Yorumuna sağlık

    Teşekkür ederim yorumuna sağlık :huhuu:
     
    flamingo bunu beğendi.
  18. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335


    Yaptım canım çok güzel oldu..Güzel de pişmişti..

    Kızıma ne yaptıysam yediremedim ama inatçı keçi...

    2-3 dak. pişirdiğine göre kızgın ateşte pişiriyorsun di mi..Ben altını kısıp biraz daha fazla pişirdim..çokpişmiş seviyor bizimkiler..
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  19. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Bizde çok pişmiş severiz.Çiğ ete tahammulum yoktur.En büyük ocakta en hızlı şekilde 3 dk pişirdim.Şahane oldu.Fazlası eti kurutur bence :acep: Ellerine sağlık canım hani resmi nerde :acep:
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  20. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335


    Bu hafta eşim evde canım akşam eklerim söz ama biraz geç olabilir:findikim:
     
    Şekerpare bunu beğendi.