incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
1 kg. armut
1 kg. şeker
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
1. Armutları güzelce yıkayıp,soyuyoruz.
2. Dilediğimiz şekilde dilimleyip,reçel tenceresine alıyoruz.
3. Üzerine şekeri ilave edip,1-2 saat bekletiyoruz.
4. Ocağın altını açıp,kaynatıyoruz.Koyulaşınca limon suyunu ve tereyağını ilave ediyoruz.
5. 1-2 taşım da öyle kaynatıp,tepsiye döküyoruz.
6. Güneşte bir gün bekletip,soğuyunca kavanozlara boşaltıyoruz.Afiyet olsun.
* Tereyağı hem reçelin köpüklenmesini engelliyor hem de reçele parlaklık veriyor.
ALINTI