Armut Receli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


1 kg. armut

1 kg. şeker

1/2 limon suyu

1 çay kaşığı tereyağı




1. Armutları güzelce yıkayıp,soyuyoruz.

2. Dilediğimiz şekilde dilimleyip,reçel tenceresine alıyoruz.

3. Üzerine şekeri ilave edip,1-2 saat bekletiyoruz.

4. Ocağın altını açıp,kaynatıyoruz.Koyulaşınca limon suyunu ve tereyağını ilave ediyoruz.

5. 1-2 taşım da öyle kaynatıp,tepsiye döküyoruz.

6. Güneşte bir gün bekletip,soğuyunca kavanozlara boşaltıyoruz.Afiyet olsun.


* Tereyağı hem reçelin köpüklenmesini engelliyor hem de reçele parlaklık veriyor.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst