
Antepfıstıklı Kuş Yuvası
250 g ince makarna yuvarlak sekilde Capelli d'angelo (resmi aşağıda)
125 g tereyagi (biz daha az kullandik)
200 g antep fistigi (iri cekilmis)
Serbeti:
400 gr seker
2-3 yk bal
400 ml su
2 tk limon suyu (yerine biz 1 tk portakal kabugu kullandik)
Sekilleri bozulmasin diye makarnalari yariya kadari su icine girebilecek sekilde az tuzlu suda dikkatlice hasladik. 1-2 dakika sonra bozulmayacak sekilde cevirdik ve diger tarafindan hasladiktan sonra suyunu döktük. Tarifte yag ile karistirmamizi söylüyorlardi fakat biz arasina bolca antep fistigi yerlestirdikten sonra üzerine biraz tereyagi gezdirdik. Bazi bozulan yuvalarla tarifteki oldugu gibi bir kalipin icine yerlestirerek firinladik. Tüm tatliyi 180°C'de 45 dakika firinladik. Eger rengi kizarmamis olursa biraz daha uzun birakmakta fayda var (estetik acidan).
Firindan cikan tatliya sicak serbet deniyordu tarifte. Biz ilidiktan sonra sicak serbet döktük. Iyi oldu böylesi. Servis ederken üzerine antep fistigi serpistirdik ve yanina kaymakta güzel gidiyor. Afiyet olsun! Kaynak: Desserts - Parrogon Verlag

Alıntıdır...