Antepfıstıklı Kuş Yuvası (makarnadan)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.327
Puan
113
Konum
İstanbul
antepfistiklikusyuvasi.jpg


Antepfıstıklı Kuş Yuvası

250 g ince makarna yuvarlak sekilde Capelli d'angelo (resmi aşağıda)
125 g tereyagi (biz daha az kullandik)
200 g antep fistigi (iri cekilmis)

Serbeti:
400 gr seker
2-3 yk bal
400 ml su
2 tk limon suyu (yerine biz 1 tk portakal kabugu kullandik)

Sekilleri bozulmasin diye makarnalari yariya kadari su icine girebilecek sekilde az tuzlu suda dikkatlice hasladik. 1-2 dakika sonra bozulmayacak sekilde cevirdik ve diger tarafindan hasladiktan sonra suyunu döktük. Tarifte yag ile karistirmamizi söylüyorlardi fakat biz arasina bolca antep fistigi yerlestirdikten sonra üzerine biraz tereyagi gezdirdik. Bazi bozulan yuvalarla tarifteki oldugu gibi bir kalipin icine yerlestirerek firinladik. Tüm tatliyi 180°C'de 45 dakika firinladik. Eger rengi kizarmamis olursa biraz daha uzun birakmakta fayda var (estetik acidan).

Firindan cikan tatliya sicak serbet deniyordu tarifte. Biz ilidiktan sonra sicak serbet döktük. Iyi oldu böylesi. Servis ederken üzerine antep fistigi serpistirdik ve yanina kaymakta güzel gidiyor. Afiyet olsun! Kaynak: Desserts - Parrogon Verlag

frittatadicapellidangel.jpg


Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
Makarnadan ilk defa duydum:bayil:

Ama harika gözüküyor, kadayıf gibi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst