
Antep fıstığı reçeli
Gerekli Malzemeler:
1 kg çağla antepfıstığı
1.2 kg toz şeker
1.5 litre su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Kabuk bağlamadan (çağla) toplanmış antep fıstıklarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu süzüp, toz şeker ilave edin ve 2 gece dinlendirin. Su ekleyip kıvam alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve 2-3 dakika kaynatın. Cam kavanozlara doldurun.
Maria'nın notu: Reçellerinizin şekerleşmesini istemiyorsanız cam kavanozlarınızı iyice yıkayıp kurulayın. Ve reçellerinizi bu kavanozlara doldurun Reçelleri uzun süre saklamak isterseniz, kapağı sıkıca kapanmış reçel dolu cam kavanozları ters çevirip, kaynar su dolu tencerede, 2-3 dakika kaynatın. Reçellerinizi bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.
ekolay