Antep fıstığı reçeli

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
1_299201114235_29367.jpg


Antep fıstığı reçeli

Gerekli Malzemeler:

1 kg çağla antepfıstığı

1.2 kg toz şeker

1.5 litre su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Kabuk bağlamadan (çağla) toplanmış antep fıstıklarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu süzüp, toz şeker ilave edin ve 2 gece dinlendirin. Su ekleyip kıvam alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve 2-3 dakika kaynatın. Cam kavanozlara doldurun.

Maria'nın notu: Reçellerinizin şekerleşmesini istemiyorsanız cam kavanozlarınızı iyice yıkayıp kurulayın. Ve reçellerinizi bu kavanozlara doldurun Reçelleri uzun süre saklamak isterseniz, kapağı sıkıca kapanmış reçel dolu cam kavanozları ters çevirip, kaynar su dolu tencerede, 2-3 dakika kaynatın. Reçellerinizi bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.
ekolay
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
ilk defa duyuyorum antep fıstığının reçelidemi varmış..
vaşş ilginç..
 

Kardelen27

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.159
Tepki
3.758
Puan
113
Konum
istanbul
Ben antepliyim ama fıstık reçelini duymamıştım
denemek lazım güzel görünüyor:utan:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst