Antakya Usulü İçli Köfte

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
antakya_usulu_icli_kofte.jpg


Antakya Usulü İçli Köfte

Malzemeler:
Malzemeler: 250 gr. çiğ köftelik kıyma 1 çorba kaşığı biber salçası 2,5 su bardağı ince bulgur 2 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta yeteri kadar su içi için: 250 gr. yarım yağlı kıyma 2 adet orta boy soğan 150 gr ceviz 7-8 dal maydanoz tuz, kimyon, karabiber

Tarif:
Kıymayı iyice kavuralım tane tane olsun yapışık kalmasın. Soğanları da ayrı bir kapta yemeklik doğrayıp kavuralım. Daha sonra kıymaya ilave edelim. İçine ceviz içine ekleyelim biraz daha kavuralım. Doğranmış maydanozları da ekleyelim ve soğumaya bırakalım. İnce bulguru bir kaba boşaltalım içine kıymayı salçayı yumurtayı ilave edelim. Suyumuzda yavaş yavaş dökerek hamuru hazırlayalım ( bulgur suyu çekeceğinden çok kuru olmayacak, biraz yaş bir hamur olacak)daha sonra bu bulgur hamurunu 2 ye ayıralım. Yağlanmış tepsinin dibine bir parçasını serelim. Ortasına iç malzememizi dökelim. Diğer hamur parçasını da üzerine kapatarak bastıralım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. ( fırına koyduktan 15 dk. sonra üzerine hafif su gezdirerek tekrar fırınlayalım) Üzeri kızarana kadar fırınlamanız yeterli daha fazla fırınlarsanız kuruyabilir. Afiyet Olsun
Alıntıdır...
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Televizyonda izlemistim resmen canimi cektirmisti yiyen adam. :gitme:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
bunlar kolaya kaciyor:gul:
tam benlik üseniyorum bende tek tek icli köfte yapmaya en iyisi böyle:dil:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst