Annemin Pizzası

htc_

Daimi Üye
Tepki
986
Hanımlar Biraz önce lezzetine şahit olduğum bi piiza diyelim.:nk: Çok beğenerek yaptık ve çok beğenerek tadına vardık. Tarifini annemden aldığım zaman koyarım olur mu ? Şimdilik resimle idare edebilrseniz memnun kalırım. :huhuu:
Vee eğer yanlış hatırlamıyorsam Tarif Bu:
-Un
-Tuz
-Maya
-Su
-Kendi belirlediğiniz malzelerlede içini hazırlayabilrsiniz.
Bunları kendi belirlediğinz ölçülerle yoğurup, hamuru kabarana kadar (taşana kadar) üstünü sıkıca örtüp dinlendiriyoruz(Hamur sıcak ortamda daha çabuk taşar). Sonrada Hamurumuzu bölüp yuvarladıktan sonra yassı bir görünüm verip tepsiye diziyoruz. İçi için belirlediğiniz malzemeleri hamurun üstüne koyuyoruz ve Fırına veriyoruz :huhuu: Bence bunu hepiniz yapıyosunuzdur evde, annem bu hamurla börek yapıyor,pide yapıyor,şmdide pizza yaptı :foto:

Ekli dosyalar

• Anı YakaLa .)0379.jpg
    Anı YakaLa .)0379.jpg
    85,1 KB · Görüntüleme: 173
  • Anı YakaLa .)0380.jpg
    Anı YakaLa .)0380.jpg
    86,1 KB · Görüntüleme: 150

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
:durbun:süper görünüyor. annenin eline sağlık. tarifi dört gözle bekliyorum

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.335
Ellerinize sağlık canım anlayacağın üzere tarif dört gözle bekleniyor :durbun: acele et bence :catalbicak:

OP
htc_

htc_

Daimi Üye
Tepki
986
:incim: canlarım mutlaka vermeye çalışıcam şuanda evde misafir var pizzalarıma göz koydular :durbun: annem bir de börek yapmıştı :nk: gitti canım börekler,pizzalar :cikolata: :ilknur: Siz de buyrun hanımlar :foto:

Hayriye2010

Aktif Üye
Tepki
115
harika görünüyorlar hemencecik alıp yiyesim bur burdan o kadar güzel görünüyorki htc Kardeşim Anneninde seninde ellerine sağlık Rabbim Razı olsun senden İnşallah bende bekliyorum bu güzel görünümlü pizza tarifini ona göre emeğine sağlık kardeşim

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.335
Hamuruda mı kendi yapıyor yoksa ekmek hamuru mu?

OP
htc_

htc_

Daimi Üye
Tepki
986
Hamuruda mı kendi yapıyor yoksa ekmek hamuru mu?

ne demek istediğini pek anlamadım ama annem hamurunu kendi yaptı. Böreklik için hamur açmıştı hamur fazla gelince bizde şeklini verip tepsiye dizdik snrada üstüne malzemesni koyduk vee Fırınnnn -ciko

OP
htc_

htc_

Daimi Üye
Tepki
986
Vee eğer yanlış hatırlamıyorsam Tarif Bu:
-Un
-Tuz
-Maya
-Su
-Kendi belirlediğiniz malzelerlede içini hazırlayabilrsiniz.
Bunları kendi belirlediğinz ölçülerle yoğurup, hamuru kabarana kadar (taşana kadar) üstünü sıkıca örtüp dinlendiriyoruz(Hamur sıcak ortamda daha çabuk taşar). Sonrada Hamurumuzu bölüp yuvarladıktan sonra yassı bir görünüm verip tepsiye diziyoruz. İçi için belirlediğiniz malzemeleri hamurun üstüne koyuyoruz ve Fırına veriyoruz :huhuu: Bence bunu hepiniz yapıyosunuzdur evde, annem bu hamurla börek yapıyor,pide yapıyor,şmdide pizza yaptı :foto:

OP
htc_

htc_

Daimi Üye
Tepki
986
tarif tarif tarif isteriz :1::1:çok güzel pof pof bende ev yapımı pizza yiyebiliyorum dışarıdan yiyemiyorum böyle bir olay var:zonk:

bence yapabileceğinz bi pizza . belkide çok kez yaptınız hem poğaça gibi yumuşak oluyo. Biz hamuru az sanıp küçük tepsiye dizdiğimiz için bizimkiler poğaça gibi oldu ama çok lezzetliydi -rgulu enine değilde boyuna kabardı hamur -rgulu

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar