Anne sütü çocuğun geleceğini belirliyor

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
861120110818110251448.jpg


Anne sütü çocuğun geleceğini belirliyor

Uzmanlar, anne sütünün çocuğun geleceğini belirlediğini açıkladı

Kanser gelişiminden obeziteye, diş çürümesinden solunum yolu hastalıklarına kadar birçok sağlık sorununun doğal ilacı olarak gösterilen, zeka seviyesini artırıp bağışıklık sistemini güçlendiren anne sütü, psikoloji üzerinde de olumlu katkılar sağlıyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Arslan, anne sütü ile beslenme ve emzirmenin, bebek, anne ve aile için çok önemli yararları bulunduğunu ifade ederek, ''Anne sütüyle beslenen bebeklerde alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları daha az görülür. Çünkü anne sütü bağışıklık sistemini güçlendirir ve ilk aşı görevi yapar. Beyin hücrelerinin gelişimini düzenleyen hormon yapısında faktörler ile beyin gelişiminde gerekli birçok element ve besin maddesi barındıran anne sütü, zeka seviyesini artırır'' dedi.

Kalsiyum, fosfat ve flor gibi elementleri ideal düzeyde barındıran ve çürük yapan mikropların üremesini önleyen anne sütünün dişlerin çürümesini önlediğini de vurgulayan Arslan, ''Anne sütü ayrıca bir yandan hücrelerin normal gelişimini sağlarken, diğer yandan dış etkenlerden korunmasına yardımcı olarak bazı kanserlerden korur'' dedi.

Prof. Dr. Arslan, anne sütünün önemli etkilerinden birinin de ileri yaşlarda ortaya çıktığını dile getirerek, şöyle devam etti:''Anne sütü alan bebekler büyüdüklerinde çok daha az psikiyatrik rahatsızlık yaşarlar. Bebek anne sütüyle beslenirken günde 8-10 kez, bazen 12 kez anne kucağına alınır. Bebeğe anne tarafından şefkat gösterilir. Bebekle anne arasında ciddi bir iletişim olur. Bu da bebeğin gelecekte sağlıklı bir birey olmasına yardımcı olur.''

Anne için de yararları

Emzirmenin anne için de yararları olduğunu bildiren Arslan, ''Doğum sonrası kanamayı önler, rahmin daha erken toparlanmasına yardımcı olur. Meme, yumurtalık ve rahim içi kanserlerine yakalanma riskini azaltır. Şeker hastalığı olan annelerin insülin ihtiyacını azaltır. Kemik erimesinden korur. Anne, gebelik sürecinde almış olduğu fazla kiloları daha erken verir'' diye konuştu.

AA
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
bebek için anne sütü çok çok önemli..teşekkürler..
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
teşekkürler canım
ben oğlumu 2 sene emzirdim birde şu abur cubura düşkün olmasa
 
G

guzelcem

Misafir
MAŞAALLAH oğlum Tunahan 7 ay emzirdim sık sık saatlerce hiç unutmam 2 saat emdiğini uyuyarak bende alıştırmışdım kucağımda uyuyarak emmesine, şu an çok dirençli hareketli hastalığı ayakda atlatır yada geçirir çok şükür doktor yüzü görmedik bir keresinde gitdik azeri bay doktor vardı sen neyle besledin oğlunu sık sık anne sütü ilk altı ay daha sonra ek gıdalara geçince organik doğal besinler verdim yoğurt çok yedirdim sütü kendim alıp 5 yada 6 kilo bununla yoğurt mayalayıp taze taze yedirirdim, çok şükür yavrum çok sağlıklı ALLAHIMA şükürler olsun...
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
tuanami emziremedim ne yazik ki :(
ama sudemi cok sükür emzirebiliyorum
dilerim ictikleri her damla sütün faydasini görürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst