Aslı Oktay
Daimi Üye
En lezzetli köfte, evde annemizin içine sevgi katarak yaptığı köftedir. 'Köftehor' olmamak için annelerimizin tariflerini öğrenip nesilden nesile aktarmalıyız. İşte çocukluğumuza damgasını vuran 'Anne Köftesi'.
Malzemeler:
- 3 adet patates
- 600 gram kıyma
- 1 soğan
- 3 dilim bayat ekmek içi
- Kimyon, kekik, kırmızıbiber, tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesleri iyice yıkayın. Üzerine baharatlar ve zeytinyağı gezdirip dilimleyip fırına verin. Bu arada kıymanın içine rendelenmiş soğanı ve baharatları ekleyip yoğurun. Bayat ekmek içini de elinizle ufalayıp içine ekleyin. Bu karışımdan elinizi ıslatarak köfteler hazırlayın. Yağı derin bir tavada kızdırın. İçine köfteleri atıp her tarafını kızartın. Daha sonra patateslerin yanına, tepsiye hepsini yerleştirin. Tekrar fırında 200 derece 10 dakika daha pişmeye bırakın.
(6 kişilik)